NIEUWSPhilips

Philips MiraVision TV


Redactie HiFi.nl | 03 februari 2005 | Philips

(ingezonden mededeling)

woensdag 02 februari 2005 - Philips breidt zijn serie FlatTV’s voor bevestiging aan de wand uit met de introductie van ’s werelds eerste combinatie van spiegel en TV. De MiraVision TV combineert op ingenieuze wijze het alledaagse televisie kijken met een spiegel, ontworpen voor montage aan de wand overal in huis.

De MiraVision TV kan volledig aan het interieur worden aangepast en is al leverbaar met een LCD-scherm met een afmeting van 23 inch. Bovendien komt er met ingang van het eerste  kwartaal 2005 een 30 inch scherm bij. Elk model wordt geleverd met een standaardframe dat eenvoudig kan worden vervangen door een frame dat helemaal bij het bestaande interieur past, of het toestel nu is in- of uitgeschakeld.

Philips Miravision

De MiraVision TV werkt op basis van een unieke gepolariseerde spiegel, die vrijwel 100 procent van het licht door zijn reflecterende oppervlak heen laat. Hierdoor kan het LCD-scherm erachter worden gebruikt als een conventionele TV.  Ook maakt de technologie het mogelijk spiegel en TV tegelijkertijd te laten werken in een ‘split screen’-stand, waarbij gebruikers bijvoorbeeld ’s ochtends naar het ontbijtnieuws kunnen kijken terwijl zij zich klaarmaken voor de dag.

Zodra de TV wordt uitgeschakeld, wordt de MiraVision TV weer een perfecte spiegel, waaruit in geen enkel opzicht blijkt wat er allemaal aan geavanceerde elektronica achter verscholen gaat. Consumenten kunnen de MiraVision TV dankzij een VGA-ingang zelfs gebruiken als PC-monitor, zodat er een groot en fraai scherm ontstaat, bijvoorbeeld voor surfen op het internet.

MiraVision is de eerste consumententoepassing uit de koker van de Philips HomeLab researchfaciliteit – een geheel functionerend huis met twee slaapkamers dat tevens fungeert als wetenschappelijk laboratorium. Philips HomeLab stelt onderzoekers in staat (met 34 verborgen camera’s en een observatieruimte) waar te nemen hoe mensen in wisselwerking staan met nieuwe technologie.

Prijzen:
De 23 inch MiraVision is verkrijgbaar vanaf 2399 euro.
De 30 inch MiraVision heeft een marktadviesprijs van 3499 euro.

Consumenten kunnen met vragen terecht bij de Philips Consumentenlijn (0900 8407, € 0,20 p/min) of via www.philips.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE