NIEUWSBenQ

BenQ supersnelle monitoren


Redactie HiFi.nl | 06 augustus 2005 | BenQ

(ingezonden mededeling)

Hoofddorp, 3 augustus 2005 – Veeleisende PC-gebruikers hoeven geen spoken meer te zien dankzij de toevoeging van twee supersnelle LCD-monitoren aan de bekroonde productlijn van BenQ LCD-monitoren. De FP71V en de FP91V blinken uit met de snelste reactietijden en laten de concurrentie op de Europese markt ver achter zich. De Ghostbusters kunnen op zoek naar een andere baan...

Zowel de kwaliteit van de kleur evenals de grijs-schaal bepalen in grote lijnen de reactietijd en de mate waarin het verschijnsel ‘ghosting’ voorkomen kan worden bij bewegende beelden. Traditioneel wordt de reactietijd van een LCD-monitor gemeten door de tijd te registreren die het scherm nodig heeft om van een volledig zwart beeld over te schakelen naar een volledig wit beeld en vervolgens weer terug naar zwart. De meeste moderne applicaties maken echter gebruik van kleuren die zijn afgeleid van verschillende grijswaarden. Deze kleuren verschijnen langzamer op het scherm en daarom is de grey-to-grey reactietijdmeting - gebaseerd op het schakelen tussen verschillende grijswaarden - aanzienlijk nauwkeuriger.

BenQ

Zowel de FP71V als de FP91V wordt standaard geleverd met D-Sub en DVI-inputs. De FP91V is verder uitgerust met ingebouwde speakers met SRS surround sound functionaliteit. Dankzij het hoge helderheidsniveau van 400 cd/m2 is de FP71V uitermate geschikt voor high-end multimedia toepassingen. Voor een helder en scherp beeld hebben beide modellen een hoge contrastverhouding van respectievelijk 550:1 en 500:1.

Beide LCD-monitoren zijn tevens uitgerust met BenQ’s zelf ontwikkelde “Senseye” digitale beeldverbeteringstechnologie. Deze technologie verbetert automatisch en dynamisch de beeldkwaliteit, de helderheidniveaus, de colour mapping procedures en reduceert kartelrandjes in de weergave. Senseye regelt verder ook de contrast-, kleur- en scherpte-instellingen. Hiermee verbetert de weergave van grafisch intensieve applicaties zoals games, slideshows met digitale foto’s, digitale videobeelden en professionele multimedia presentaties.

EDITORS' CHOICE