NIEUWSWLM

WLM en Leben zomeractie


Redactie HiFi.nl | 08 augustus 2005 | WLM

(ingezonden mededeling)

Deze zomer bieden WLM en Leben dealers een speciale introductiekorting op deze fraaie combinatie.
 
Leben CS 300

De Leben CS 300 buizenversterker beschikt over een fraai, muzikaal hoog bij een laagweergave die een veel grotere versterker doet vermoeden. Goed gebouwd, degelijk, met een topklasse geluid en een 70-er jaren retro-look die mooie herinneringen oproept aan de oude toppers uit de hifi geschiedenis.

Leben CS300

Leben versterkers zijn ontwikkeld door de Japanse topontwerper Hyodo, ooit gewerkt voor Luxman, die binnen Leben in de luxe positie verkeert alleen versterkers op de markt te mogen brengen waaraan hij zelf plezier beleeft. Als technicus, maar vooral als musicus. De CS 300 is ontworpen op basis van de bekende EL 84 buis, in push pull uitvoering, waarvoor Leben in 2004 de Audio Excellence Award voor de beste geïntegreerde versterker heeft ontvangen. Op basis van de 4 x EL84 Sovtek buizen levert de CS 300 een vermogen van 2 x 12 Watt.

Een groot voordeel van deze versterker is dat deze buizen niet duur zijn. In het dagelijkse gebruik is de CS 300 bovendien geen lastig apparaat. Hij heeft een automatische bias-regeling en wordt niet extreem warm.


De combinatie met WLM

Het hoge rendement van de WLM’s (98 db!) maakt de WLM luidsprekers uitstekend geschikt voor de Leben. Maar dat is niet alles.

WLM Lyra

Zoals wellicht bekend kent ieder model in de WLM reeks een actieve variant, dus gebaseerd op inzet van een extra stereo versterker en een perfecte afregeling van ieder frequentiegebied in de aansturing. Dat idee is meegenomen naar de passieve uitvoeringen (zeg maar de “gewone” speakers). Het laag wordt dan geregeld via de “Passiv Control”. De Lyra’s bijvoorbeeld worden vrijwel altijd gekocht in combinatie met die WLM Passiv Control, waarmee immers de basweergave zeer fraai wordt afgestemd op de luisterruimte.

Het mooie van de Leben CS 300 en 300X buizenversterkers is nu dat deze als het ware een ingebouwde Passiv Control functie kennen in de vorm van een “bass boost”, die in discrete stappen net ietsje meer laag geeft, daarbij het hogere frequentiegebied volkomen ongemoeid latend.
 

Speciale prijs:

De combinatie van een paar WLM Lyra’s en de Leben CS 300 geïntegreerde buizenversterker komt dan op de ongelooflijk interessante prijs van 8325 euro.

EDITORS' CHOICE