LG LCD met 1600:1 contrast


Redactie HiFi.nl | 23 april 2006 | LG Electronics

(ingezonden mededeling)

Almere, april 2006 - LG Electronics presenteert als eerste LCD monitoren met een Digital Fine Contrast Ratio van 1600:1.  Dit is meer dan een verdubbeling van de huidige contrast ratio; de huidige toestellen moeten het immers stellen met een Contrast Ratio van slechts 500:1 of 700:1. 
 
De contrast ratio is het verschil in helderheid tussen het hoogste niveau wit en het laagste niveau zwart bij de weergave van beeld op je LCD monitor. Hoe hoger de contrast ratio waarde, hoe mooiere kleuren het scherm kan weergeven en hoe rijker en dieper het beeld wordt. Met de Digital Fine Contrast van 1600:1 zijn games, films, foto`s en animaties beduidend levendiger, helderder en scherper.


 
Waarom een hogere contrast ratio?
Hoog contrast zorgt voor heldere beelden in donkere achtergronden en beter onderscheid tussen zwart en wit, waardoor games en films nog meer tot leven komen. In games komen vaak donkere achtergronden voor om een spannende sfeer en omgeving te scheppen. Is het niet handig dat je in Rainbow Six Lockdown al enkele seconden sneller die scherpschutter opmerkt? Het kan je een gaatje tussen je twee ogen besparen! Ook in films maken details een belangrijk deel uit van het verhaal. Denk maar aan zwart/wit beelden uit Schindler`s List of de donkere decors van Middle-Earth in Lord of the Rings.
 
Hoe werkt DFC?
De Digital Fine Contrast maakt gebruik van de Digital Contrast Enhancer. Deze zorgt voor een verbetering van de grijswaarden. Hierdoor worden onduidelijkheden in donkere en heldere gebieden gereduceerd. Daarnaast voorkomt de Digital Contrast Enhancer onnodige kleurenmengelingen.
 
Digital Fine Contrast Ratio 1600:1 is momenteel beschikbaar op de 70 serie (L1770H en 1970H) en de 80 serie (L1780Qplus en L1980Qplus). Vanaf april 2006 zal de 70 serie bovendien uitgerust zijn met een Response Time van slechts 2ms.

EDITORS' CHOICE