NIEUWSVelodyne

Velodyne nieuws


Redactie HiFi.nl | 22 mei 2006 | Velodyne

(ingezonden mededeling)

Velodyne breidt SPL-R subwooferfamilie uit met de introductie van de SPL-1500R

Morgan Hill, Californië – Velodyne Acoustics, de wereldleider op het gebied van actieve subwoofers voor home-theater en stereo-gebruik, heeft een toevoeging aangekondigd in hun meest populaire subwoofer-lijn.

Het nieuwe model in de SPL-R serie, de SPL-1500R, is ontwikkeld op basis van de toenemende behoefte aan krachtige, dynamische en accurate bas in nieuwere woningen met hoge plafonds en grote, in elkaar overlopende kamers.

Met de toevoeging van de SPL-1500R, bestaat de SPL-R serie nu uit vier modellen: de SPL-800R, SPL-1000R, SPL-1200R en de nieuwe SPL-1500R. Zoals alle SPL-R modellen, beschikt de SPL-1500R over 2000 W dynamisch en 1000 W RMS vermogen uit een efficiënte klasse D versterker. Echter, door de 15 inch (38 cm) lange slag woofer (met 32 cm spreekspoel), heeft de SPL-1500R een frequentiebereik van maar liefst 20 – 120 Hz (+/- 3 dB). Alle SPL-R modellen hebben een gesloten behuizing voor een accurate laagweergave met lage vervorming en geven een maximale output uit een zo compact mogelijke behuizing.

De SPL-R serie is uitgerust met een ‘druk op de knop’ zes-bands ‘Auto-EQ’ functie en wordt geleverd inclusief microfoon. Met deze functie krijgt u zelfs bij een minder optimale plaatsing van de subwoofer een rechte frequentiekarakteristiek op de luisterplek! De serie wordt aangedreven door een DSP (digitale signaal-processor), die kan worden bediend met een infrarood afstandsbediening met vier voorkeursstanden voor films, jazz/klassiek, rock/R&B en games, waarmee de gebruiker de mogelijkheid heeft de subwoofer met één druk op de knop aan te passen aan de situatie.

De SPL-1500R zal beschikbaar komen begin juli in een zwart hoogglans of kersen afwerking. De adviesprijs zal €1899 (zwarte uitvoering) bedragen.


Velodyne MIC-5 ‘Bass Management Hub’ optie voor SMS-1 en Digital Drive series

Velodyne bracht voor het eerst de techniek van kamerakoestiekaanpassing door middel van een parametrische equalizer met grafische weergave tot uiting in de Digital Drive subwoofers. Hierna kwam de SMS-1 beschikbaar voor gebruik met ieder ander merk en type subwoofers. De frequentiekarakteristiek van de subwoofer en de luidsprekers wordt hierbij gemeten en kan met een 8 bands parametrische equalizer volledig automatisch of met de hand op afstand worden gecorrigeerd. Bij zowel de Digital Drive serie als SMS-1 wordt standaard één hoogwaardige microfoon geleverd, voor een precisiemeting op de luisterplek.

Voor diegenen die echter liever een meer globale aanpassing zouden willen doen voor meerdere personen, komt Velodyne vanaf augustus met de MIC-5 ‘Bass Management Hub’ op de markt, die het mogelijk maakt metingen te doen met 5 microfoons tegelijktertijd, wiens signaal via de MIC-5 wordt gecombineerd naar één uitgang. Deze wordt aangesloten op de SMS-1 of Digital Drive subwoofer. Door de microfoons te verdelen over de verschillende luisterplekken kan zo een akoestisch gemiddelde worden bepaald.

De Velodyne MIC-5 zal beschikbaar komen rond augustus. De vraagprijs is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE