NIEUWS

Voodoo? Cd die klinkt als Vinyl?


Redactie HiFi.nl | 10 september 2006

(ingezonden mededeling)

Aspera Audio laat ons weten dat zij de distributie verworven hebben voor de Benelux en Frankrijk van een wel zéér bijzonder product, de Nanotech NESPA optical disc finalizer.

Als verdeler van ondermeer PS Audio, Metronome Technologie, Audiophile Base, en andere hoogaangeschreven high-end merken hebben zij een reputatie hoog te houden.  Aspera Audio gaat dan ook heus niet over één nacht ijs bij het opnemen van een nieuw product in haar gamma!

Deze winnaar van de “Blue Moon Award”  wilden ze absoluut kunnen aanbieden aan de audioliefhebbers uit de lage landen, alleen al omdat de prijs/kwaliteit verhouding meer dan uitstekend is. Voor elke liefhebber van CD en DVD is dit een absoluut onmisbaar accessoire.

Wat Nanotech Systems doet met zijn Nespa #1 (439 euro) en de Nespa PRO (639 euro) aan de klank- en beeldkwaliteit van CD, DVD, SACD en CDR grenst aan het ongelooflijke. Beelden krijgen een zwartere, gedetailleerdere achtergrond, geluid meer definitie, rust, detail en natuurlijkheid. U heeft ook veel meer het gevoel ‘er bij te zijn’.
Eindelijk kan u echt de opname horen zoals de artiest ze bedoelde, u krijgt de informatie van de ruimte waarin de opname gemaakt werd ook duidelijk mee.

De reviewers van 6moons zijn zelfs zover gegaan om pianist, opnametechnicus en producer Todd Garfinkle van het Japanse MA Recordings, te confronteren met de resultaten van de Nespa behandeling op een van zijn CD’s. Hij valt bijna van de bank. “Wat hebben jullie gedaan? Het lijkt of de cello nieuwe snaren heeft, de afbeelding van de ruimte meer gedefinieerd en de achtergrond stiller.”

Gitaren zijn subtieler, de attack veel natuurlijker, het kleinste geluidje – het glijden van een vinger over een snaar, het bewegen van de hand over de gitaar hals, worden nu ook van de CD gehaald. Waar ze eigenlijk altijd al waren, maar door de beperkingen van het medium tot nu, niet hoorbaar waren.

Voor meer informatie en verkooppunten in Nederland en België omtrent de Nanotech NESPA optical disc finalizer kan u terecht op de website van Aspera Audio: http://www.highend-audio.be of per email naar sales@psaudio.nl

Gedeelten in dit bericht werden overgenomen uit de website van 6moons.com met toestemming van de auteurs.

EDITORS' CHOICE