NIEUWSFinal

Final 2.1 DVD-receiver


Redactie HiFi.nl | 22 mei 2007 | Final

We zagen hem al tijdens de High End show in Munchen, maar gisteren werd de Final DVD-receiver in het PSV stadion officieel geïntroduceerd voor de Nederlandse markt.

De introductie van de Final DVD-receiver markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van Final; niet langer is Final uitsluitend producent van elektrostatische luidsprekers. De FVSS-203 DVD-receiver biedt de mogelijkheid om, door gebruik te maken van Dolby Virtual Surround technieken, met twee luidsprekers een volwaardige surroundbeleving te bewerkstelligen.

De demonstratie van het systeem in het PSV stadion toonde aan dat het systeem inderdaad in staat is om een zeer ruimtelijk geluidsbeeld te creëren door slechts gebruik te maken van twee front-luidsprekers, ondersteund door een bijpassende subwoofer. Bijzonder aan het systeem is de uitermate eenvoudige instelling. Je kunt met recht van Plug&Play spreken. Alle bestaande Final luidsprekers en subwoofers zijn voorgeprogrammeerd: de gebruiker hoeft slechts te selecteren van welke modellen  gebruik gemaakt wordt en de FVSS-203 neemt de complete instelling van het systeem voor zijn rekening. Voor gebruikers die zelf de optimale instelling willen bepalen, of gebruik maken van andere luidsprekers dan die van Final, is er ook een mogelijkheid alle parameters handmatig in te stellen.

Uiteraard is de FVSS-203 uitgerust met een  HDMI uit- en ingang, en is de speler in staat beeldmateriaal te upscalen naar een 1080i resolutie.

Final biedt de FVSS-203 zowel los als, onder de naam Solution,  in een combinatie met Final luidsprekers aan.

Prijzen:
FVSS-203: 799 euro
Final Solution systemen zijn verkrijgbaar vanaf 1999 euro

EDITORS' CHOICE