NIEUWSPanasonic

Panasonic wint EISA Awards


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2007 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic ontvangt vier EISA Awards    

Panasonic heeft vier EISA awards gewonnen. Dit maakte de European Imaging and Sound Association (EISA) vandaag bekend. Dit betekent dat vier Panasonic producten zijn uitgeroepen tot “Europees Product van het Jaar”:

Europese HD-Ready Plasma-TV 2007-2008 
Panasonic TH-42PV70/PX70

Juryrapport: “Bij filmliefhebbers zijn plasmaschermen nog steeds favoriet, vooral voor de weergave van zwart. Voor het onderbouwen van deze stelling hoeft niet verder te worden gekeken dan de Panasonic TH-42PV70 (of de TH-42PX70 met ingebouwde DVB-T tuner). Deze Plasma-Televisie herdefinieert de prestatie van plasma met zijn 10e generatie panelen. Hij heeft een 1080p compatible HDMI aansluiting, en biedt direct na het uitpakken een bijna perfecte beeldkwaliteit dankzij de geavanceerde `Vreal2` beeldprocessor van Panasonic. De `Viera Link` functie zorgt dat compatible producten, waaronder DVD-spelers, met dezelfde afstandsbediening te bedienen zijn. Maar het meest indrukwekkend van alles is toch zijn zeer betaalbare prijs.”


Europese Memory Camcorder 2007-2008  
Panasonic HDC-SD1

Juryrapport: “Door cassettes en discs in te ruilen voor SD geheugenkaarten, heeft Panasonic de HDC-SD1 tot één van de kleinste en meest betrouwbare HD (1080i) camcorders kunnen maken. Om tot die optimale resultaten te komen, heeft de HDC-SD1 een Leica Dicomar lens met 12x optische zoom en een 3-CCD beeldsensor, ondersteund door een optische beeldstabilisator. Ook het geluid is indrukwekkend: de ingebouwde microfoons nemen 5.1 kanaals surround op. Bij gebruik van het AVCHD bestandsformaat kan tot 45 minuten HD-video worden opgeslagen op de bijgeleverde 4GB SDHC kaart. En `joystick` die werkt als een `softkey` zorgt voor een groot gebruiksgemak.”

 
Europese DVD/HDD-Recorder 2007-2008  
Panasonic DMR-EX87*

Juryrapport: “De DMR-EX87 is eigenlijk een compleet Home Entertainment systeem. Het is een uitstekende `multi-format` digitale videorecorder met een 250GB harddisc (400 uur video!) en een ‘slot’ voor een SD-Card, maar ook een DVB-T Receiver met een vernieuwd tunerontwerp voor stabiele signaalontvangst, zelfs bij slechtere signaalcondities. Speciale `upconversie` technieken zorgen voor resoluties tot 1080p, bij zowel DVD als TV via HDMI. Om ook het geluid op een gelijkwaardig hoog niveau te krijgen, bevat de DMR-EX87 een 192kHz/24bit DAC en audiofiele SILMIC electrolytische condensatoren. Prestatie, elegantie en eenvoud leiden tot een winnende combinatie.”
* Dit model is niet leverbaar op de Nederlandse markt.


Europese compactcamera 2007-2008  
Panasonic Lumix DMC-TZ3

Juryrapport: ”De Panasonic DMC-TZ3 is een zeer compacte camera met een uitstekend 28-280 mm (35 mm eqv.) zoomobjectief. Omdat de 28 mm groothoek en het tienvoudige zoombereik alle populaire brandpuntsafstanden omvatten, is dit een uitstekende camera voor reizen en vakanties. Het AF-systeem werkt snel en precies en door de optische beeldstabilisatie kun je ook bij tele uit de hand fotograferen. De bijnaam `Traveller` is zeer goed gekozen.”

De European Imaging and Sound Association kent jaarlijks de Europese Foto-, Video-, Audio-, Home Theater- en Mobile Electronics Award toe. Deze associatie bestaat uit vertegenwoordigers van 50 toonaangevende magazines uit 20 Europese landen.

EDITORS' CHOICE