NIEUWSBluenote

Blacknote introduceert netwerkspeler


Eric de Boer | 13 januari 2009 | Bluenote

Op de CES in Las Vegas toont het Italiaanse merk Blacknote (verbonden aan de merken Bluenote en Goldenote) een nieuw product, de DSS30 Tube. Deze Digital Static Source is een streamer en een Dac in één. Ontwerper Maurizio Aterni geeft met deze nieuwe lijn aan dat een vooral “analoog” bedrijf als Blacknote zich steeds meer in de al dan niet audiofiele wereld van digitale media stort en met haar tijd meegroeit.

De DSS30 Tube is voorzien van high definition geluidsverwerking en biedt de gebruiker middels vijf usb poorten en een netwerkaansluiting de mogelijkheid om muziek af te spelen tot een resolutie van 24-bit/192kHz. Het apparaat is voorzien van drie verschillende dac’s die omschakelbaar zijn (AKM, Burr-Brown, and Analog Devices), waarmee de gebruiker tijdens het afspelen het geluid dus kan aanpassen op zijn of haar smaak. Een vrij unieke feature! Usb-sticks, externe harde schijven en zelfs de pc kunnen via usb 2.0 met het nieuwe toestel worden verbonden.

De DSS30 Tube is compatibel met opslagformaten als o.a. WAV, FLAC, AAC, OGG, DFF, WMA, MP3, MP4 en M40 en heeft een eigen directory programmering om playlists en favorieten makkelijk te ordenen en terug te vinden. Verder is de multispeler voorzien van een 4 gigabyte intern geheugen. De outputs zijn zowel via cinch als gebalanceerde (XLR) kabels met een versterker te verbinden.

Ook is de DSS30 Tube inzetbaar als Dac om digitale bronnen te optimaliseren qua decodering. De gebruikte buisjes zijn van het type 6922. De Blacknote DSS30 Tube kost 2995 euro en is reeds in Nederland verkrijgbaar via importeur Sneek Hifi. Er is ook een goedkopere versie zonder buizen verkrijgbaar die 1000 euro goedkoper is. Later in 2009 komt Blacknote met een nog goedkopere versie en met luxere uitvoeringen die zelfs een resolutie bereiken van 32bit/768KHz (!).

EDITORS' CHOICE