NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio`s nieuwe Sasha W/P


Redactie HiFi.nl | 27 april 2009 | Wilson Audio

Wilson Audio komt binnenkort met een vernieuwde WATT/ Puppy, de Sasha W/P. Dat kondigt de fabrikant zelf aan met een geheimzinnig filmpje op haar website.


Een beetje vaag, maar de contouren verraden duidelijk een totaal nieuw design, dat meer aan de Alexandria doet denken dan aan de oude WATT/Puppy

Sinds 1985 al bestaat de Wilson Audio Watt monitorspeaker. Toen later de Puppy basmodule kwam werd de WATT/ Puppy een begrip in de hifiwereld en tevens Wilson Audio`s kenmerkende product. Meer dan twintig jaar heeft de bekende combinatie gezorgd voor vele innovaties vanuit het originele design.

In de film op de eigen website is een glimp op te vangen van de nieuwe ster aan het Wilson Audio firmament. De tijd is gekomen om het originele WATT/ Puppy concept geheel te herzien, aldus de website. De Sasha W/P krijgt een geheel nieuw ontwerp mee en is opgebouwd vanuit een materiaal dat volgens Wilson Audio maar liefst 30% stiller is dan welk ander soort kastmateriaal ooit getest. De Luidsprekerbezetting bestaat uit dezelfde midrange driver die werd ontwikkeld voor de Alexandria en MAXX, terwijl het crossover filter in de basmodule huist. Deze is gebaseerd op de MAXX-serie. De woofer is door Wilson Audio geheel nieuw ontworpen voor de Sasha W/P.

Op 15 mei laat Wilson meer los over het ontwerp, design en de prijs. Volgens diverse niet officiële bronnen op internet zou een paar Sasha W/P`s net geen 27.000 dollar moeten gaan kosten en dus goedkoper uitvallen dan de WATT/ Puppy8. Als er meer nieuws bekend is houden we u natuurlijk op de hoogte!

Bron: website Wilson Audio

EDITORS' CHOICE