NIEUWSLG

LG LH5000 lcd-tv met TruMotion 200Hz technologie


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2009 | LG

(ingezonden mededeling)

LG Electronics introduceert de LH5000 LCD-tv met Full HD TruMotion 200Hz-technologie. Dit moet zorgen voor een nieuwe kijk- ervaring. Dankzij de geavanceerde backlight-technologie zou de tv garant staan voor kristalheldere beelden met levensechte beweging, ook van snel bewegende beelden.
 
De Full HD TruMotion 200Hz-technologie geeft beelden natuurlijk en helder weer, zonder haperingen. Volgens LG is deze technologie anders dan die van concurrenten die een reeks van geïnterpoleerde beelden tussen frames inplakken om vervaging door snelheid "te verdoezelen". “De tv biedt geavanceerde opties en heeft een minimalistisch design dat in geen enkele huiskamer misstaat”, zegt Rudirick de Jong, productspecialist bij LG.

De Picture Wizard van LG biedt instructies op het scherm om de tv in te stellen voor verschillende kamers, soorten lichtval en toepassingen. Met één druk op de knop van de afstandsbediening passen het beeld en geluid aan voor sport, game of film. Hiervoor biedt de lcd-tv drie voorgeprogrammeerde AV-modi. Films kunnen worden gekeken met de 24p Real Cinema feature. Die geeft films weer in hun oorspronkelijk 24 frames per seconde. 

De LH5000 is geschikt voor de nieuwste bestandsformaten een heeft verschillende ingangen. Hiertoe behoren HD DivX-, USB 2.0- en vier HDMI 1.3-poorten die ervoor zorgen dat gebruikers verschillende HD- of Full HD-bronnen kunnen aansluiten. 
 
LG heeft de lcd-tv voorzien van haar Invisible Speaker- en Clear Voice II-technologieën. Audio-expert Mark Levinson tunede de onzichtbare speakers die de volledige voorkant van de tv als klankbord gebruiken. Dit maakt het volgens LG mogelijk een diep en dramatisch geluid te creëren, zonder opvallende speakerrasters. Clear Voice II optimaliseert het stemgeluid, zodat dit duidelijker te horen is bij achtergrondgeluid. Deze nieuwe versie van Clear Voice heeft twaalf niveaus. Hiermee bepalen kijkers zelf hoeveel nadruk ze op stemgeluid willen leggen.

LG heeft de LH5000 ook uitgerust met Smart Energy Saving Plus, een optie die het energieverbruik van lcd-tv’s tot 73 procent vermindert. De Intelligent Sensor analyseert hoeveel licht er in een kamer is en stemt daar het backlight van de tv op af. Dit zou bij langdurig tv-kijken ook fijner zijn voor de ogen. De Intelligent Sensor regelt ook kleurinstellingen, zodat kijkers ook op dit gebied de beeldkwaliteit kunnen perfectioneren. 
 
Prijs en beschikbaarheid 
De LH5000 is vanaf nu verkrijgbaar met een diameter van 32- tot 47-inch vanaf een adviesprijs van 749 euro. 

EDITORS' CHOICE