NIEUWSSony

Sony zet zwaar in op 3d-televisie


Redactie HiFi.nl | 30 november 2009 | Sony

(gezien op internet)

Ook elektronicagigant Sony verwacht veel van 3d-televisie. Eerder liet LG zich al erg positief uit over de toekomst van de technologie.

Het bedrijf verwacht dat rond maart 2013 een derde tot de helft van alle Sony-tv`s over ingebouwde 3d-mogelijkheden zal beschikken. Dat heeft Sony`s Executive Deputy President Hiroshi Yoshioka vorige week bekend gemaakt aan persbureau Reuters.


Foto: slide van Sony-presentatie over 3d-tv - bron: Kotaku.com

Tijdens de IFA elektronicabeurs in Japan kondigde Sony al aan in 2010 3d-tv naar de woonkamer te brengen met een 1080p HD Bravia lcd-televisie die geschikt is voor 3d. Sony gaf toen ook aan 3d content te gaan ontwikkelen voor Blu-ray spelers, VAIO laptops en de PlayStation 3. 

Volgend jaar krijgt de Playstation 3 ook een 3d-firmware update. Het bedrijf verwacht dat simulatie van diepte vooral interessant is voor gamers. De firmware update voor de Playstation 3 – die een Blu-ray Disc speler heeft – moet er voor zorgen dat de console vanaf volgend jaar 3d ondersteunt. Er moeten volgend jaar dan ook meer games met diepte-simulatie uitkomen.


Foto: game met diepteweergave - bron: CNet

Voor de 3d-technologie van Sony moet echter wel nog een bril worden opgezet om diepte te kunnen ervaren. 3d-technologie zonder bril, gebaseerd op lenticulaire techniek, is nog niet volwassen en brengt hoge kosten met zich mee.

Vooralsnog draait de televisie-tak van Sony rode cijfers. Het afgelopen boekjaar was de televisie-tak met 950 miljoen euro verlies verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totale verlies van het concern. De ontwikkelingen op het gebied van 3d-tv moeten Sony helpen weer winstgevend te worden.

EDITORS' CHOICE