NIEUWSPhilips

Philips toont teaser Parallel Lines shortfilms


Redactie HiFi.nl | 27 februari 2010 | Philips

(ingezonden mededeling)

Elektronicaconcern Philips heeft gisteren de teaser van de aangekondigde Parallel Lines shortfilms gelanceerd. Deze vijf verschillende korte films met steeds een centraal thema werden geregisseerd door verschillende regisseurs van de Ridley Scott Associates (RSA).

Philips had eerder al veel succes met Carousel, een shortfilm van dezelfde makers. Ook Parallel Lines is een 21:9 Cinema productie, bedoeld dus voor de ‘superbreedbeeld’ 21:9 Cinema televisies van het elektronicamerk uit Eindhoven. De films zullen getoond worden aan de hand van de Philips `Ambiplayer`, een speciale online mediaspeler die de effecten van Philips` Ambilight-technologie reproduceert.


Foto: één van de films in de mediaspeler

Voor Parallel Lines selecteerde Philips één overkoepelend thema en verzocht de regisseurs een boeiende shortfilm te maken in een genre van hun keuze. Het bedrijf ontving meer dan 45 inschrijvingen waaruit er vijf geselecteerd werden voor producties in uiteenlopende genres. De geselecteerde filmregisseurs zijn Greg Fay, Johnny Hardstaff, Carl Erik Rinsch, Jake Scott en Hi-Sim. "Mijn productiebedrijf krijgt elke dag honderden ideeën binnen, maar dit was iets unieks. Het concept kon op heel wat enthousiasme rekenen van de regisseurs van RSA overal ter wereld", aldus directeur en stichtend partner van RSA, Ridley Scott.De officiële trailer wordt onthuld op 17 maart. De wereldwijde première van de vijf producties in de genres drama, actie, animatie, sciencefiction en thriller is gepland op 8 april 2010 en zal uitsluitend online plaatsvinden op www.philips.com/cinema. Er is een speciale Facebook-pagina opgezet waarop alles rond het project te volgen is.

MERK

EDITORS' CHOICE