NIEUWSSony

Sony iPod Dock en hoofdtelefoon nieuws


Redactie HiFi.nl | 17 maart 2010 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony introduceert twee nieuwe speaker docks voor de iPod en iPhone. De stijlvol vormgegeven ICF-DS11iP produceert een krachtig, helder stereogeluid, terwijl de iPod of iPhone wordt opgeladen. Bovendien kan het speaker dock dienen als wekkerradio, zodat elke ochtend met favoriete muziek kan starten. De ICF-C05iP is hier zelfs speciaal voor ontworpen. Het compacte design sluit nauwkeurig aan op vrijwel ieder slaapkamer interieur.

Het apparaat wordt geleverd met een praktische afstandsbediening, waarmee onder andere de iPod muziek- en videolijsten zijn te doorlopen. De sleep timer-functie schakelt het speaker dock na verloop van tijd automatisch uit. De FM-tuner kan 20 radiostations opslaan.

MDR-RF4000K

Sony introduceert ook een draadloze hoofdtelefoon die gebruik maakt van een digitale radiofrequentie. Het compacte, bijbehorende dock biedt plaats aan de hoofdtelefoon wanneer deze niet wordt gebruikt. Bovendien wordt dan direct de accu opgeladen, zonder dat daar extra kabels voor nodig zijn.

De MDR-RF4000K werkt op basis van digitale RF-transmissie wat zorgt voor een zeer helder ontvangst tot wel 30 meter. Bovendien voorkomt het ontwerp van de oorkussens dat geluid ontsnapt, zodat andere mensen niet gestoord worden. De hoofdtelefoon is volledig instelbaar voor het beste draagcomfort en beschikt over een eigen volumeknop.

De accu biedt tot wel 7 uur luistertijd. Deze tijd kan worden verlengd tot 10 uur door een AAA-batterij te gebruiken. Dankzij de automatische power-save wordt stroom bespaard wanneer de hoofdtelefoon niet wordt gebruikt.

Lichtgewicht hoofdtelefoon

Naast de MDR-RF4000K introduceert Sony de MDR-RF810RK, een lichtgewicht draadloze hoofdtelefoon. Hij weegt slechts 220 gram en ontvangt analoge RF-signalen vanaf maximaal 100 meter. Evenals de RF4000K beschikt hij over een eigen volumebediening. De accu zorgt voor 13 uur luisterplezier. Dit kan worden verlengd tot 23 uur met een AAA-batterij.

Prijs en beschikbaarheid
De ICF-DS11iP heeft een adviesprijs van 100 euro. De ICF-C05iP heeft een adviesprijs van 60 euro. Beide speaker docks/wekkerradio`s zijn beschikbaar vanaf april 2010.
De MDR-RF4000K heeft een adviesprijs van 150 euro. De MDR-RF810RK heeft een adviesprijs van 50 euro. Beide draadloze hoofdtelefoons zijn vanaf april 2010 beschikbaar.

EDITORS' CHOICE