ISE in Amsterdam met veel succes laten zien hoe makkelijk en indrukwekkend echt 3D kan zijn.

"/>
 

NIEUWSOptoma

Optoma EW775: Indrukwekkend 3D


Redactie HiFi.nl | 17 februari 2011 | Optoma

Met een gigantische hoeveelheid aan speciale features en aansluitmogelijkheden heeft Optoma op de ISE in Amsterdam met veel succes laten zien hoe makkelijk en indrukwekkend echt 3D kan zijn.

Op de gloednieuwe stand midden in hal van de RAI in Amsterdam liet Optoma zien hoe spectaculair het beeld is wanneer een EW775 wordt aangesloten via de 3D connection box 3D-XL op een Sony PS3. De EW775 die het broertje is van de EX785 maar dan met breedbeeld, levert een geweldig helder beeld door de lichtopbrengst van maar liefst 4500 ANSI Lumen.

Beide projectoren (EX785 met 5000 ANSI Lumen) en EW775 zijn ook ontworpen voor situaties waar een hoge lichtopbrengst belangrijk is maar hebben tegelijk ook een hoge contrast ratio in verhouding met de lichtopbrengst.

Optoma biedt 3 verschillende lens opties: de  Standaard lens, een Short-Throw lens en een Long Throw lens om eenvoudig de projector aan te kunnen passen naar elk type, formaat ruimte of gelegenheid.  Projectie afstand van zo dichtbij als 0.5m tot wel 20m zijn allemaal mogelijk op eenvoudige wijze.

Het design van deze combinatie van lens en projector zorgt ook voor een flexibele installatie mogelijkheid via de verticale en horizontale lens shift mogelijkheid zonder kwaliteitsverlies van he beeld. De projector hoeft daardoor niet precies in het midden van de ruimte of op een bepaalde hoogte te staan. 

Eenmaal geďnstalleerd, worden Optoma projectoren eenvoudig aangestuurd. Als toevoeging op  AMX ® Dynamic Discovery,biedt Optoma uiteraard ook volledig  Crestron Roomview ™ compatibility. Inherent aan de hoge snelheid van de laatste Texas Instruments™ DarkChip™ 3 met 120Hz  wordt full screen, full colour, stereoscopisch 3D beeld superscherp weer gegeven met 3D als extra toevoeging in combinatie met de 3D-XL.

Beide modellen beschikken over een uitgebreide range van aansluiting en zoals: 5BNC, HDMI, DVI-D, component video , 2 x VGA maar ook verschillende audio aansluitingen en 2 x12volt voor aansturing van externe apparatuur zoals een automatisch scherm.

EX785/EW775 Key Features

  • Extremely bright 5000 (EX785) and 4500 (EW775) ANSI lumens.
  • XGA and WXGA resolution options, 2000:1 contrast ratio for exceptional image performance
  • Choice of lenses for use in most venues and application
  • Easy installation using centre lens design and full lens shift
  • <1 Watt standby mode.
  • Filter-free design. Virtually no maintenance

EDITORS' CHOICE