“V-Link wekt muziek tot leven”


Redactie HiFi.nl | 25 februari 2011 | Musical Fidelity

Meer en meer mensen gebruiken de computer voor het opslaan van muziek. Iedere schakel bij het weer tot leven wekken van muziek vanaf een computer is cruciaal en Musical Fidelity heeft de USB verbinding maar eens onder de loep genomen.

Audio over de USB naar buiten sturen is prima mogelijk, maar dan met allerlei bijeffecten zoals jitter en te lage datarate. De computer zal namelijk zelf bepalen in welke kwaliteit dit gebeurt op basis van zijn eigen beschikbare processor ruimte. Audiofiel gezien is dit verre van optimaal. De V-Link maakt ook gebruik van de USB-poort maar dan anders. De informatie zal de computer niet verlaten als audio, maar als data. Dit noemen we een Asynchrone verbinding.

Pas in de V-Link wordt de data met haar eigen precisieklok omgezet naar Audio en zijn de nadelige effecten van de computer volgens Musical Fidelity volledig gepasseerd. De V-Link beschikt over zowel een coaxiale als optische uitgang. Afhankelijk van de aangeboden bronbestanden is een resolutie mogelijk tot maximaal 24 bit/ 96 kHz.

Prijs en beschikbaarheid
De V-Link (24/96 kHz Asynchroon USB naar S/PDIF omzetter) zal vanaf begin maart beschikbaar zijn in de winkel en kost 130 euro.

EDITORS' CHOICE