NIEUWSR.E.L.

AV-NU 2011 – Hifinesse en HNNY Benelux


Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2011 | R.E.L.

Je hebt al diverse noviteiten op HiFi.nl langs zien komen die tijdens AV-NU 2011 op 21, 22 en 23 oktober in de jaarbeurs Utrecht getoond zullen worden. We kijken nu naar de paradepaardjes van importeurs Hifinesse en HNNY Benelux. Hifinesse brengt o.a. de S 2.0 van Raidho, de Qv2 en de Nordost LEIF serie mee. Actacama, Beyerdynamic en REL Acoustics zijn een aantal steekwoorden uit het assortiment van HNNY Benelux.

HNNY Benelux
HNNY Benelux neemt oude vertrouwde namen mee naar AV-NU 2011, die volgens HNNY Benelux ook nu weer weten te verbazen met nieuwere en betere producten. De luidsprekerstand van Atacama is crisisbestendig te noemen. De Atacama Duo laat namelijk niet alleen de luidspreker beter presteren, maar laat ook de portemonnee intact. Het oer-Engelse Creek introduceert een phono voorversterker die z`n weerga niet kent, de Wyndsor Pre. “Deze kleine reus zal bij de meest verstokte vinylliefhebber het bloed sneller laten stromen”, aldus HNNY Benelux.


En over liefhebbers van vinyl gesproken; het Deense Ortofon introduceert op AV-NU het nieuwe Xpression element.
Ook REL Acoustics, ‘de subwooferbouwer zonder gelijke’, ziet de kans schoon een geheel nieuwe lijn, die van de T-serie, op te tuigen. De lijn bestaat uit drie modellen, de T5, T7 en T9. Allen geschikt om het laagste laag op fenomenale wijze in een bestaand luidsprekersysteem te integreren.


Beyerdynamic geeft je de gelegenheid om je af te sluiten van het lawaai om je heen met klasse met de nieuwe Tesla lijn van hoofdtelefoons. Geïntroduceerd wordt de T70 in huiskamer en portable (P) uitvoering.HNNY Benelux neemt ook Van den Hul mee. HNNY Benelux: “Van den Hul is een begrip als het gaat om super-elementen, maar vergeet ook de reputatie op het gebied van superieure bekabeling niet. Zeker niet nu hij opnieuw het licht heeft gezien met de 3T serie. Deze geheel nieuwe lijn die een unieke en baanbrekende opbouw heeft, wordt op AV-NU getoond.”

Hifinesse
Ook aanwezig op AV-NU is Hifinesse, importeur van o.a. Raidho, Quantum QRT, Hegel en Nordost. Raidho komt met een nieuwe serie luidsprekers op de markt. De S 2.0 is de eerste van deze serie die uitgebracht wordt. Deze luidspreker is een tweeënhalf weg systeem en maakt gebruik van dezelfde technieken als de C-serie van Raidho. De Raidho Luidsprekers zijn voorzien van de beste onderdelen, zoals keramische woofers die door Raidho in huis vervaardigd worden en de door Raidho ontwikkelde ribbon tweeters. In de luidsprekers wordt door Raidho op een unieke manier gebruik gemaakt van de mooiste filters en crossover componenten en zijn intern bekabeld met Nordost monofilament kabels. De S 2.0 is vanaf eind 2011 verkrijgbaar voor 9000 euro per paar, maar nu al te beluisteren op de AV-NU show.

De QRT Qv2 Line Harmonizer kan op zichzelf gebruikt worden of als aanvulling op een volledig QRT systeem met een QBase stroomverdeeldoos en de QX2 of QX4 netfilters. De Qv2 werkt direct op de AC lijn, waarop het een aantal zorgvuldig berekende pulsen genereert die geklokt worden vanaf de in de AC lijn aanwezige 50Hz sinus. Het resultaat is een drastisch verlaagde ruisvloer en een duidelijke toename in de breedte en de diepte van het geluidsbeeld, wat een aanzienlijke bijdrage levert aan het realisme van de muziek- en filmweergave.

De nieuwe instap in het uitgebreide kabelprogramma van Nordost heet LEIF en worden samen met de QRT Qv2 gedemonstreerd door Björn Benggston. Kabels binnen de LEIF serie (uit te spreken als het Engelse woord ‘life’) zijn er in vier kwaliteitsgradaties: White Lightning, Purple Flare, Blue Heaven en Red Dawn. De LEIF serie omvat zowel interconnects als luidsprekerkabels. Van Purple Flare en Blue Heaven is er ook een Powercord beschikbaar. Tevens is er een Blue Heaven Tone Arm kabel en digitale interconnect.

Je ziet, ook importeurs staan voor je klaar tijdens AV-NU 2011. Voor meer informatie kun je uiteraard ook kijken op de website van Hifinesse en de website van HNNY Benelux. En voor meer informatie over AV-NU 2011, kun je even kijken op de AV-NU website.EDITORS' CHOICE