TX-NR1009 en 3009, het ‘kleinste’ model uit de serie en zijn grotere broer, zijn op HiFi.nl al eens voorbijgekomen. Vandaag bekijken we de TX-NR5009.

"/>
 

NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-NR5009 Home Cinema receiver


Redactie HiFi.nl | 05 november 2011 | Onkyo

Afgelopen zomer lanceerde Onkyo de eerste home cinema receiver met DTS Neo:X functie, de nieuwe functie die ervoor zorgt dat je tot negen speakers in verschillende opstellingen kunt gebruiken, waarbij combinaties van verschillende kanalen worden gebruikt. De TX-NR1009 en 3009, het ‘kleinste’ model uit de serie en zijn grotere broer, zijn op HiFi.nl al eens voorbijgekomen. Vandaag bekijken we de TX-NR5009.

Net als zijn kleinere broertjes, de 1009 en de 3009, heeft de Onkyo TX-NR5009 de nieuwste snufjes in huis om de home cinema ervaring naar een hoger plan te tillen. In het geval van de 5009 zijn de specificaties nog net dat beetje beter, al hebben ook eerder genoemde modellen dezelfde uitgebreide aansluitingsmogelijkheden voor digitaal en analoog, waaronder acht 3D-ready HDMI ingangen, 9.2 multikanaal uitgangen, en een USB ingang voor datasticks en digitale audiospelers. De 5009 heeft echter een optische ingang extra (vier in totaal, tegen drie in de 3009). Een ethernet jack zorgt bovendien voor netwerkmogelijkheden als internetradio en streaming vanaf een pc of mediaserver. De receiver kan bediend worden met iPod/iPad/iPhone en ook Android telefoons of tablets, en er zijn netwerkmogelijkheden met Spotify en Aupeo. Ook de TX-NR5009 heeft DTS Neo:X, om een diepe surround-ervaring vanuit iedere audiobron te bieden. Daarnaast is er een high performance 192kHz/32-bit DAC aanwezig, waar de 3009 een 24-bits D/A converter in huis heeft. 

Audio en video
Ook is er een HQV Vida processor aan boord, ISF-video calibratie, en ditmaal 4K upscaling met Qdeo. In ieder geval is de techniek aanwezig om met 9.2-multikanaals uitgangen en een ethernet poort voor internetradio en PC audio de beste weergave te bieden voor software van ieder format. Daarnaast is er de strikte THX Ultra2 Plus kwaliteitsgarantie. Het model onderscheidt zich verder ten opzichte van de eerder besproken familieleden door de aanwezigheid van goud-geplateerde luidsprekeraansluitingen. De volledige specificaties van deze receiver vind je onderaan in een overzichtje.

EDITORS' CHOICE