nu te winnen bij HiFi.nl.

"/>
 

NIEUWSGeneva

Win de Geneva XS bij HiFi.nl


Redactie HiFi.nl | 19 november 2011 | Geneva

De Geneva XS, een compact muzieksysteem voor iPod, iPhone en andere MP3-spelers die zich met name onderscheidt dankzij opvallende looks, bijzondere klank en een ingebouwde alarmklokfunctie, is nu te winnen bij HiFi.nl.

Voor dit soort kleine speakers is het heel belangrijk dat ze praktisch zijn; makkelijk mee te nemen, makkelijk aan te sluiten, nemen weinig ruimte in en bieden eventueel nog wat extra`s. Dat hoef je Geneva niet uit te leggen... 

Met z`n 15.7 cm x 9.4 cm x 4.6 cm heeft de Geneva XS namelijk al die voordelen; hij is lekker compact, weegt net geen 500 gram, en biedt een meer dan aantrekkelijk geluid. Er wordt gebruik gemaakt van twee tweeters en één vierkante woofer; het resultaat is top!

Als extra functie is er bovendien een alarmklok aan toegevoegd. Door de grille heen zie je een mooi helder rood matrix-VFD-schermpje voor de tijd. Qua styling zit het wel goed bij Geneva! Eenmaal in handen heb je al gauw iets van "die wil ik graag in mijn reiskoffertje meenemen!"

Klik hier voor de Geneva XS Prijsvraagpagina

Aansluiten gaat via een line-in aansluiting (3,5 mm). Daarna gaat het signaal via een DSP naar een Klasse A/D-versterker. Het systeem is ook geheel stand-alone te gebruiken met de ingebouwde FM-radio. En als er geen stopcontact in de buurt is, zorgt de 2700 mA Lithium batterij voor maar liefst vijf uur gebruik. Ook kun je de muziek draadloos afspelen, via Bluetooth. Het geheel heeft een jaren `60-look, maar gemengd met een strakke, moderne iPod-uitstraling. Knap gedaan. En bevalt het wit je niet zo, dan is er ook een rode of zwarte uitvoering. 

Maar wat het systeem echt afmaakt is de meegeleverde etui die met leer is bekleed in dezelfde kleur als de speaker. Deze is niet alleen waterdicht en meegevormd met de speaker, maar dient ook nog als standaard voor de speaker, net zoals een reiswekker uit de jaren `60.

Prijs & beschikbaarheid
De XS is vanaf november te koop voor een adviesprijs van 199 euro. Je kunt op de website van Geneva kijken voor meer informatie over de andere Sound System modellen. Over de Geneva Sound System Model S schreef HiFi.nl eerder een recensie.

Klik hier voor de Geneva XS Prijsvraagpagina

EDITORS' CHOICE