Beeld Special al voorbij lieten komen. Philips is voor 30 procent eigenaar geworden van het nieuwe tv-bedrijf TP Vision, die nieuwe toestellen onder de merknaam Philips gaat ontwerpen, maken en verkopen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. 

"/>
 

NIEUWSPhilips

Ontwikkelingen op beeldgebied

De afgelopen week kwam er een aantal nieuwsberichten over de ontwikkelingen in TV-land voorbij, waar we bij dezen een samenvattend overzichtje van plaatsen. 

Ten eerste viel onlangs te lezen dat Philips haar TV-tak volledig heeft afgestoten, een nieuwtje dat we op de Beeld Special al voorbij lieten komen. Philips is voor 30 procent eigenaar geworden van het nieuwe tv-bedrijf TP Vision, die nieuwe toestellen onder de merknaam Philips gaat ontwerpen, maken en verkopen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. 

LG op de ISE in Amsterdam

Sharp liet op zijn beurt weten dat er aangevangen is met de massaproductie van schermen met ultrahoge resolutie; LCD-panelen die voor het eerst gebaseerd zijn op de IGZO-technologie. IGZO is de afkorting van indium gallium zink oxide voor de combinatie van laag energieverbruik en zeer hoge pixeldichtheid. De eerste IGZO-schermen zullen in drie maten beschikbaar zijn, met resoluties 1280x800, 2560x1600 en 3840x2160 voor respectievelijk tablets, notebooks en monitoren. In januari introduceerde Sharp op de CES in Las Vegas `s werelds eerste 80 inch LCD televisie. 

Samsung op de ISE in Amsterdam

Ook bij Samsung en LG is er nieuws te melden, nadat laatstgenoemde onlangs al aankondigde met de productie van elektronisch papier te starten. Beide merken richten zich namelijk sterk op het op de markt brengen van OLED-TV`s, en willen de nieuwe schermen zo snel mogelijk uit gaan brengen - te meer vanwege de Olympische Spelen, het EK voetbal en de diverse andere sportevenementen die voor de komende zomer gepland staan. Eerdere concurrentiestrijd tussen de twee elektronicamerken had betrekking op de meest geschikte weergave van 3D (passieve brillen van LG versus actieve brillen van Samsung; lees meer over de technieken in onze 3D-update). Dankzij een scherper beeld met een hoger contrast en diepere kleuren zijn OLED`s gekend door een betere kwaliteit weergave dan LCD of LED.

Kijk ook eens op onze Beeld Special

MERK

EDITORS' CHOICE