van Medevoort Referentie SC-QR luidsprekerbekabeling, 2x 115cm, gemodificeerd.

247 x bekeken | geplaatst op 15 april 2019

€ 250,-kenmerken

Merk Van Medevoort
Categorie Luidsprekerkabels
Type SC-QR luidsprekerbekabeling, van Medevoort
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2015
Geplaatst op 15-04-2019

Beschrijving


SC-QR

Te koop,

van Medevoort SC-QR luidsprekerbekabeling, dit uit het top (Referentie) segment van vM audio. De bekabeling is gemodificeerd en muzikaal hoorbaar beter klinkend dan nieuw, zie onderstaande toelichting. Lengte 2 x 115cm. (Deze ook een ideale lengte voor monoblokken/versterking naar speakers.)

Deze vM QR LS bekabeling is gemodificeerd met CMC verzilverde banaanstekers. Deze vervaardig uit Zwitsers verzilverd Rood koper. Hoogwaardig high-end banaan steker. De toepassing van deze banaanstekers op de vM SC-QR LS bekabeling is een zeer fraaie (noodzakelijke) upgrade/modificatie. Dit daar de originele vM stekers te zwak zijn betreft hun constructie en doorbuigen/hangen in de terminals, dit doordat de vM QR bekabeling te zwaar is voor dit type banaanstekers, dit wat mede de doorgifte van frequentie/signaal continu wisselend afgeeft, dit veroorzaakt door het moeten dragen van het gewicht van de VM QR bekabeling. (Zie foto voor YouTube link). De vM bekabeling is ruim in zijn gewicht, hierdoor ver/buigen de origine stekers in de terminals en maken hierdoor slecht en instabiel contact met de terminals.

De huidige toegepaste/upgrade; de CMC stekers zijn intern tot in de getande steker voor 70% voorzien van een verzilverde massieve stift/kern, dit wat ten alle tijde voor een perfecte klemming en signaal doorgifte in de speaker/terminals garandeert, de banaansteker kan mede niet in/buigen, dit door de tegendruk van de stift, het gewicht van de bekabeling heeft geen invloed op deze banaanstekers, 100% stabiele doorgifte van het signaal is voor de volle 100% is gegarandeerd.

Deze modificatie is door mijzelf toegepast, dit daar de huidige/originele vM stekers het gewicht van de bekabeling niet konden dragen en daardoor de stekers werden ontwricht/geforceert en de weergave hierdoor werd beïnvloed. Een huidige bezitter van de vM QR bekabeling zal mijn genoemde conclusie/ondervinding en uitleg over de genoemde modificatie dan ook herkennen, onze oren liegen niet!,,,Over de kwaliteit zelf in elke vorm van deze vM QR LS bekabeling valt niet te twisten, maar als men door middel van de genoemde modificatie meer rendement en nog fraaiere muzikale prestaties uit deze fantastische kabel weet te halen is deze modificatie een feit die elke vM QR LS bezitter zou moeten overwegen om deze toe te passen. Werkelijk een aanrader!,

Bij de modificatie en het pellen van de interne leaders is er geen enkele interne streng van de leaders verloren gegaan, de modificatie is dan ook zeer zorgvuldig en met vakkundigheid gemodificeerd. Ik ben inmiddels 32 jaar actief in de audiofiele wereld met al zijn materialen en dan ook ruim onderlegt. Daarbij modificeert men deze exclusieve dure bekabeling al niet als men geen verstand van zaken heeft. Daarbij is deze bekabeling gelijk van een fraaie tweak voorzien, deze die de bekabeling/bemanteling delectrisch maakt, dit inhoudend dat de bekabeling nog minder gevoelig is voor statische elektriciteit en interferentie van andere naastliggende bekabeling.

De modificatie van de vM QR LS bekabeling was dan ook een behoorlijk werkje, de kenner weet dat deze bekabeling zich moeilijk laat bewerken, deze wat stug. Om deze modificatie toe te passen was de nodige toewijding dan ook een factor, deze die zich dan wel in alle opzichten heeft beloond!,,dit betreft de huidige constructie en nog belangrijker, zijn huidige muzikaliteit.
Bij het solderen van de connectoren op de bekabeling is exact dezelfde lengte aan zilver-soldeer gebruikt en zijn de schroefjes van de stekers vooraf het solderen verwijderd, dit om de kabel netjes te centreren.

Nieuwprijs van de bekabeling inclusief de 8 CMC stekers €478,00
(1 x complete reserve CMC banaansteker wordt bijgeleverd)

Eenmaal voor elkaar dan heeft men ook wat. Deze modificatie en tweak heeft deze exotische bekabeling naar een nog hoger niveau/segment gebracht dan deze standaard af vM al was. De weergave is gecontroleerder, deze fraai strak in elk gebied, mid/hoog weergave is zonder enige vorm van ingetogenheid, fraai los komend van de speaker en zonder enige korreligheid, kleuring of smering in het geluidsbeeld met een fantastisch fraai laag, dit met sublieme controle, zeer strak gecontroleerd met een fraaie punch gepaard met een ruime diepgang in het laag die men in de onderbuik voelt indien aangeboden,,,een geweldige stage/vocaal, een ware 3D ervaring.

Deze vM QR LS bekabeling is absoluut nog fraaier dan zijn origineel af vM ,,kom deze bekabeling met deze fantastische modificatie beluisteren bij interesse in deze, u zal versteld staan dat het altijd nog veel beter kan`,,,,!,, Verbazend wat men betreft muzikaliteit nog verder uit een LS kabel kan halen met de nodige modificaties en tweaks,,,!,,dit werkelijk verassend!,,

Prijs €250,00. Het werk in uren betreft de modificatie en tweak aan de bekabeling bedraagt zo`n 7 uur, dit doet men echt niet zomaar eventjes!

Zie ook mijn andere advertentie`s!
EDITORS' CHOICE