ARTIKEL

KNVB Dealershow - AND Benelux en Sonos


Max Delissen | 18 september 2009 | Fotografie Paul Vermeulen


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Initiatiefnemer AND Benelux deelde een ruimte met Sonos. Om met dat laatste merk te beginnen; eigenlijk hadden zij maar één echte noviteit, maar dan ook meteen een hele mooie. Los van het feit dat de kleurstelling van de Sonos zone-apparaten licht is aangepast (het wit is een stuk witter geworden, wat overigens erg fraai oogt) toonden zij natuurlijk vooral de nieuwe Controller met touchscreen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Als de oude controller twee belangrijke verbeterpunten kende waren dat de afmeting en de bedieningssnelheid. De nieuwe controller zet hier een enorme stap voorwaarts. Niet alleen heeft hij nu de maat van, pakweg, een iPhone, hij bedient ook als een iPhone. Scrollen door menu`s doe je door over het aanraakgevoelige scherm te aaien, buttons op het scherm zijn trefzeker aan te klikken met een bliksemsnelle reactie tot gevolg, de volgende pagina is echt meteen in beeld. En als je hem vanuit inaktiviteit oppakt is hij ongelooflijk snel bedrijfsklaar. Maakt zeer hebberig, en de prijs van 349 euro inclusief oplaadcradle is scherp te noemen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

AND Benelux had flink wat nieuws te melden. Van NAD was er natuurlijk de Master M2 Direct Digital Amplifier, waarvan wij het prototype pas geleden als eersten aan de tand mochten voelen. Als alles volgens planning gaat verlopen zullen ongeveer twee weken na deze beurs de eerste exemplaren aan de dealers worden uitgeleverd. Ook nieuw is de opvolger van de Master M15 AV-voorversterker, die de toevoeging HD heeft gekregen om aan te geven dat niet alleen de nieuwe HD geluidsstandaarden worden ondersteund, maar dat er ook een ongelooflijk goede upscaling aan boord is die met echte studiokwaliteit 1080p resolutie maakt van elk aangeboden beeldsignaal.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Dankzij NAD`s bekroonde Modular Design Construction zijn naar wens modules in deze voorversterker uit te breiden of te updaten. De prijs van 5.499 euro is fors, maar de compromisloze bouwwijze en de uiterst geavanceerde technologie die NAD hier toepast garanderen prestaties op high-end niveau.

EDITORS' CHOICE