ARTIKEL

Zo beleef je langer plezier aan je hoofdtelefoon

Mooie hoofdtelefoons kosten al snel een aardige cent, en natuurlijk wil je dan optimaal zorg dragen voor je aankoop. Maar hoe pak je dat aan? Tijd voor enkele eenvoudige maar nuttige tips..

Hoofdtelefoons houden niet van extreme temperaturen en al helemaal niet van vocht. Laat je hoofdtelefoon dus niet in een snikhete auto liggen en loop er ook geen kilometers mee door de pletsende regen. Wil je dat laatste toch doen, overweeg dan de aanschaf van een sporthoofdtelefoon. Verschillende fabrikanten bieden deze stof- en waterdichte modellen aan.

Hou vocht ook uit de buurt van de aansluitplug van je hoofdtelefoon. Wil je die plug reinigen, gebruik dan een beetje contactspray die je na het aanbrengen (en inwerken) weer verwijdert met een droog doekje.

Veilig opbergen

Heel wat fabrikanten leveren bij hun hoofdtelefoons een opbergtasje. Dat is niet alleen onderweg een praktisch ding om je hoofdtelefoon in op te bergen, ook in je 'veilige' thuisomgeving beschermt het je hoofdtelefoon tegen stof en valpartijen.

Zat er bij jouw hoofdtelefoon geen draagtasje in de verpakking? Schaf dan een los exemplaar aan - de keuze is uitgebreid.

Als alternatief kan je ook een hoofdtelefoonhouder of -staander aanschaffen, al zijn die laatste vooral bedoeld voor grote over-ear hoofdtelefoons en bieden ze natuurlijk geen bescherming tegen stof.

EDITORS' CHOICE