"/>
 

NIEUWS

Living Space Experience van ABB Busch-Jaeger


Rob van Mil | 25 augustus 2014

Beleef & ervaar het gemak van woningautomatisering. Welk plezier biedt een alles-aan/uit-knop? Wat is de zin van een "paniek-schakelaar" naast mijn bed? Hoe werkt een multiroom audiosysteem? Hoe cre‘er ik sfeer met gekleurde led-verlichting? Allemaal vragen die consumenten hebben en die veel vakmensen vaak lastig kunnen beantwoorden. Maar die uitleg wordt ineens veel eenvoudiger wanneer de installateur de consument meeneemt naar de Living Space Experience in het Home Trade Center te Nieuwegein.


De Living Space Experience is een "experience-center" waarin bezoekers de woningautomatisering en alle bijpassende en innovatieve producten van Busch-Jaeger zelf kunnen beleven. In een aantal compleet ingerichte kamers kunnen mensen ervaren hoe intelligente woningautomatisering bijdraagt aan comfortabel, veilig en duurzaam wonen. Het centrum heeft een oppervlakte van 140 m². Op maandag is de ruimte voor iedereen vrij toegankelijk. Op andere dagen van de week kunnen consumenten en installateurs op afspraak de beleving ondergaan.


Nieuwe marktbenadering
Het experience centrum is onderdeel van Living Space, de totale, nieuwe marktbenadering van ABB waar het gaat om de producten en oplossingen van Busch-Jaeger. De benadering richt zich op zowel woningbouw als utiliteit. Uiteindelijk wil de fabrikant hiermee tegemoet komen aan enerzijds de groeiende vraag naar intelligente en gebruiksvriendelijke controle over de (elektrotechnische) functies in huis en bedrijfsgebouwen maar anderzijds ook aan de uitdaging die veel installateurs en system integrators hebben om deze producten en systemen aan de man te brengen. Op 23 januari had ABB Busch-Jaeger zoÕn 250 belangrijke installateurs en system integrators uitgenodigd om hen te informeren over de nieuwe Living Space marktbenadering.


ÕSociale innovatieÕ
ÓLiving Space is niet zo zeer een technische innovatie maar vooral een sociale innovatieÓ, vertelde Eric Karsemakers, general manager bij ABB Nederland. ŅDe installateur moet zich veel meer gaan verdiepen in zijn afnemers. Daarnaast zal de installateur ook meer nieuwe groepen met klanten moeten bezoeken. Niet meer alleen de aannemer of de woningcorporatie, de bedrijven waarvoor velen vanuit hun traditie gewend zijn te werken. Ga wat vaker op zoek naar die eindklant en praat met die mensen. Onderzoek ook wat hun wensen werkelijk zijn en vertel de eindgebruiker wat je hen te bieden hebt. Juist in die fase kan onze Living Space Experience een cruciale rol vervullen. Als mensen zien en ervaren wat de techniek hen allemaal kan bieden, aan comfort, veiligheid, design en energie-effici‘ntie, dan snappen mensen dat veel sneller. Ook zullen zij beter begrijpen wat die investering hen oplevertÓ, aldus Karsemakers


Alles op een open standaard
De basis voor comfortabel leven volgens ABB Busch-Jaeger is een woning- en gebouwautomatisering op basis van de wereldwijde standaard KNX. Licht, verwarming, energiegebruikers, beveiligingssystemen; al deze systemen zijn via ˇˇn ŌtaalÕ met elkaar verbonden. Dat is de cruciale functie van het protocol KNX. Bovendien zorgt KNX dat uitbreidingen van de gebouwautomatisering altijd mogelijk blijft, ook als de producten niet van ABB afkomstig zijn. Bij KNX zijn wereldwijd meer dan 300 vooraanstaande fabrikanten aangesloten. Dat maakt het wonen en werken in een woning of gebouw met een dergelijk automatiseringssysteem nog comfortabeler. Het geeft in elk geval een zeer zeker en toekomstbestendig gevoel. Ook kunnen audio- en videocomponenten en huishoudelijke apparaten binnen dit systeem worden ge•ntegreerd. ABB Busch-Jaeger toont dit ook in de Living Space Experience. Belangrijk is bovendien de intu•tieve bediening. Via elegante bedieningsunits kan elke gebruiker meteen zien hoe hij of zij de installaties moet bedienen. Er wordt niets aan toeval overgelaten. Zowel op de geavanceerde schakelaars maar ook op de verschillende soorten touchpanelen of zelfs de smartphone en de tablet van de gebruiker kan men heel eenvoudig elk onderdeel van de installatie naar eigen wens bedienen en instellen.

EDITORS' CHOICE