NIEUWSJBL

JBL L42ms: kleinere versie van L75ms maar nog steeds een compleet muzieksysteem

Sinan Kökbugur | 07 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | JBL

Het Amerikaanse JBL heeft de L42ms aangekondigd, feitelijk een kleinere versie van de L75ms, maar nog steeds een compleet muzieksysteem dat stereogeluid kan produceren. Elk kanaal heeft twee drivers en elke driver heeft zijn eigen klasse D versterker. Naar verwachting komt de JBL L42ms vlak voor de feestdagen aan het einde van dit jaar op de markt.

JBL L42ms

De nieuwe JBL L42ms, een compactere versie van het JBL L75ms-muzieksysteem dat in 2021 werd geïntroduceerd, is een geïntegreerd muzieksysteem dat is ontworpen om te passen bij de hedendaagse entertainmentlevensstijl door een paar JBL-luidsprekers samen met versterkers in één kast te presenteren. Achter het iconische JBL Quadrex-rooster bevinden zich een paar woofers met een diameter van 100 millimeter en een paar 20 millimeter aluminium dome-tweeters met links en rechts gepositioneerde golfgeleiders om een breed en gelijkmatig geluidsveld te creëren. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 55 Hz tot 25 kHz (niveau -6 dB).

Kort samengevat, muziek kan draadloos of via een kabel worden aangeleverd. Het totale opgegeven versterkervermogen is 200 Watt RMS. De ingebouwde DA-converter kan signaal tot een resolutie van 24-bit/96 kHz verwerken.

Er zijn twee analoge stereo-ingangen, de ene uitgevoerd in cinch en de andere in de vorm van een 3,5 millimeter jackplug. De gebruikelijke optische en coaxiale S/PDIF ingangen zijn niet aanwezig, wel HDMI-ARC voor eenvoudige aansluiting op televisies. Verbinding met een netwerk kan met een UTP-kabel en de RJ45-aansluiting of via WiFi. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van Apple Airplay2 en Google Chromecast en gebruikers kunnen rechtstreeks verbinding maken met hun apparaten met Bluetooth 4.2. Alle audiosignalen worden door een geavanceerde DSP-engine gestuurd, waar de inhoud zorgvuldig wordt vormgegeven en via de geïntegreerde vierkanaalsversterker naar de luidsprekerdrivers wordt gestuurd.

Met een bascontourschakelaar op het achterpaneel kunnen luisteraars de basrespons van de L42ms aanpassen aan de plaatsing en persoonlijke voorkeur. Daarnaast is er toegang tot een Sound-Field Expansion (SFX)-modus vanaf de afstandsbediening om een gevoel van meer ruimte en een breder geluidsbeeld toe te voegen, vooral handig wanneer het systeem wordt gebruikt met films en games wanneer het via de HDMI-kabel is aangesloten op een televisie. ARC-ingang. De L42ms is voorzien van een subwoofer-uitgang.

Naast zijn akoestische prestaties, integreert de L42ms naadloos in het huis met geavanceerde technologieën, waaronder Roon Ready en Samsung's Works with Smart Things-certificeringen. De L42ms biedt toegang tot Spotify Connect en Tidal Connect en de gratis JBL Premium Audio setup-app zorgt voor een snelle en gemakkelijke eerste keer verbinding van de L42ms met een Wi-Fi-netwerk. De app maakt extra streaming audiodiensten beschikbaar, waaronder Amazon Music en Qobuz, en biedt toegang tot internetradio en podcasts.

Gebruikers kunnen favorieten opslaan als presets om ze direct op te roepen en hebben zelfs toegang tot muziek op compatibele UPnP-netwerkopslagapparaten op hun lokale netwerk of een USB-drive die is aangesloten via de USB-A-ingang aan de achterkant van de L42ms. Naast de gratis downloadbare JBL Premium Audio-app, wordt een Bluetooth-afstandsbediening meegeleverd met de L42ms.

De afmetingen van de JBL L42 ms zijn 162 x 617 x 234 millimeter en hij weegt bijna 12 kilogram.

JBL L42ms: prijs en leveringsinformatie

De JBL L42ms zal beschikbaar zijn voor de feestdagen in het vierde kwartaal van 2023. De klant kan kiezen uit de klassieke JBL fineerafwerkingen van echt hout, Black Walnut of Natural Walnut. Voor een bedrag van 1.149 euro gaat de JBL L42MS over de toonbank.


EDITORS' CHOICE