REVIEWPhilips

Tevreden en verrast


Menno Bonnema | 05 december 2014 | Philips

We zijn nu extra benieuwd geworden naar de mening van Dirk-Jan over de Philips BT3500. “Om maar met de deur in huis te vallen: dit is een lekker bruikbaar dingetje”, laat Dirk-Jan gelijk enthousiast weten. Hij vervolgt: “Ik heb de Philips BT3500 Wireless Speaker nu zo’n anderhalf week getest. Gelijk bij het uitpakken dacht ik al: mooi, stevig ontwerp, met een mooie, ronde volumeknop ook. Dat heeft Philips goed gedaan.”

"Eigenlijk was ik best tevreden over het geluid en aangenaam verrast"

Dirk-Jan heeft de wireless speaker na uitpakken en opladen laten connecten met zijn Nokia Lumia 1020 telefoon. “Naast de mooie foto’s die ik met dit mobieltje kan maken, heb ik er ook muziek op staan. De Philips en de Nokia vonden elkaar gelijk”, vervolgt Dirk-Jan. We zijn natuurlijk benieuwd naar wat deze kritische muziekluisteraar van het geluid vindt dat uit deze kleine speaker komt.

Dirk-Jan: “Wat me opviel aan het geluid was dat het laag goed aanwezig is, de middentonen zijn ook oké, alleen bij de hogere tonen mag het nog wel wat beter. Daarbij wil ik aantekenen dat ik wel het verschil kon horen in het gekozen bronmateriaal: high-ress bestanden klinken gewoon beter. Eigenlijk was ik best tevreden over het geluid en aangenaam verrast.” Dirk-Jan licht toe dat het blikkerige geluid dat hij voorheen nog wel uit speakers hoorde komen, bij dit soort speakers niet meer waarneemt gelukkig.

Tijdens de oefensessie met de Philips BT3500 deed Dirk-Jan nog een andere, mooie ontdekking. Dirk-Jan: “Ik gebruik mijn telefoon thuis vaak ook voor conference-calls met de ingebouwde luidspreker. Maar nu komt het: deze Philips doet het net als conferentie telefoon speaker veel beter. In mijn werkkamer laat hij de gesprekken uitstekend verstaanbaar horen. Goed werk!”

In kleinere ruimtes komt deze Philips sowieso het best tot zijn recht, vindt Dirk-Jan. “Ik heb de speaker ook op mijn werkkamer boven getest, waar mijn pc staat. Nou, dat klinkt goed hoor, beter dan mijn huidige pc-speakertjes.” Zijn er nog minpunten te noteren aan deze speaker?

"Bij conference-calls thuis doet de Philips BT3500 het ook erg goed"

Dirk-Jan denkt eens goed na en weet dan nog wel iets te melden: “Wat ik bij de Philips BT3500 een beetje onduidelijk vond, was het knipperende blauwe lichtje bovenop. Dat knippert zowel bij het connecten als bij wanneer de speaker bijna leeg is. Een beetje verwarrend vind ik.”En het mooiste nummer dat Dirk-Jan gedurende de testperiode op de Philips BT3500 heeft gehoord? “Dat is het nummer Distant Satellites van Anathema geweest.”

We bedanken Dirk-Jan voor de gastvrije ontvangst en wensen hem nog veel plezier met de Philips BT3500 wireless speaker op het nieuwe woonadres.

MERK

EDITORS' CHOICE