NIEUWSYamaha

Exclusief standbezoek


Menno Bonnema | 23 oktober 2015 | Yamaha

HiFi.nl-lezers maakten kans op een exclusief standbezoek bij Yamaha tijdens de Xfi Audioshow op zaterdag 26 september. Tijdens het standbezoek konden drie gelukkigen met hun partner het nieuwe MusicCast High-res Multiroom-systeem uitproberen, de Sound Projector-technologie testen en de bijbehorende app nalopen. Bovendien ontvingen de gasten een Yamaha Bluetooth in-earna afloop. Wij van Hifi.nl polsten de aanwezigen naar hun eerste indrukken met betrekking tot yamaha en Musiccast. Wij waren benieuwd naar hun reacties.


Stijn Jans – “Ik geloof erg in de modulaire aanpak van Yamaha’s Musiccast”

“De presentatie en kennismaking begon met de demonstratie van de nieuwe soundprojector van Yamaha, de YSP 5600. Uit cosmetische overwegingen is zo’n soundsysteem natuurlijk een perfecte oplossing voor menige huiskamer. Persoonlijk zoek ik het in een andere hoek, om het zomaar te zeggen. Maar opzich klonk die soundbar best wel indrukwekkend. Het verschil tussen Dolby atmos en Dolby Digital? Mwah, dat heb ik dan weer niet echt kunnen vaststellen. In mijn eigen huis staat momenteel een menegeling van jaren ’70 en jaren ’90 apparatuur. Wat betreft die laatste periode: daar heb ik mijn Yamaha multi-kanaals receiver aan te danken. Ik ben nu mij aan het orienteren om stapsgewijs veranderingen aan mijn geluidsinstallatie te brengen. In die zin spreekt het nieuwe modulaire systeem van Yamaha mij ook aan: je kunt eruit kiezen wat je bevalt en waarvan je denkt dat het bij je installatie past. Ik vind de opzet van MusicCast in principe een fantastisch systeem. Het kan zo veel. Ik vind het juist een slimme zet om de mogelijkheden in een zo breed mogelijk productgamma toe te passen. Zo kan een ieder er uit pikken wat hij of zij interessant vindt voor de thuissitutie. Ja, ik geloof erg in die modulaire aanpak, juist omdat bepaalde standaarden toch redelijk vaak veranderen en je op deze manier telkens makkelijk de boel kunt aanpassen. Hoewel ik de demonstratie af en toe iets te veel in detail vond treden, heb ik er eg van genoten.”Sander van Rooyen – “Alleen al de app voor MusicCast ziet er veelbelovend uit”

“Het is eigenlijk redelijk toevallig dat ik bij deze demonstratie van Yamaha ben beland. Kort gelden heb ik een receiver van Yamaha gekocht en daar bleek al Musiccast op te zitten. Toen ben ik me daar wat meer in gaan verdiepen. En zo kwam ik bij Hifi.nl en deze demonstratie terecht. De YSP 5600 soundprojector vond ik bij de filmdemonstratie erg goed klinken. Bij de muziekweergave vond ik hem minder goed uit de verf komen. Dan presteert mijn Yamha receiver met weliswaar ook heel goede luidsprekers toch nog wat beter. Ik ben hier bij deze demonstratie veel wijzer geworden wat betreft de Musiccast en alle mogelijkheden. Ik had al een multi-room systeem van een ander merk, maar die vond ik toch wat beperkt. Alleen al die app die Yamaha heeft ontwikkeld voor dit systeem ziet er veelbelovend uit. Ik ga me zeker verder verdiepen in het Musiccast systeem van Yamaha.”Ab Barendrecht – “Begin met een basis-installatie van waaruit je verder kunt gaan uitbreiden” 

“Ik was al vaker naar de X-fi beurs in veldhoven geweest. Dus ik heb al wel het een en ander aan bijzondere apparaten en geluidsweergevers gehoord. De soundprojector van Yamaha was wel indrukwekkend, die klonk zeker niet verkeerd. Maar ik moet zeggen: ik heb ook nog niet zo veel andere soundbars gehoord, ikzelf ben meer op zoek naar een andere oplossing in de vorm van meerdere luidsprekers. Wat betreft de demonstratie van het multi-room systeem van Yamaha met z’n MusicCast, was ik erg benieuwd naar de mogelijkheden. Ik heb al een multi-room systeem thuis staan van een ander merk, dus ik heb al ervaring opgedaan met de mogelijkheden. Maar goed, de ontwikkelingen gaan door en dat zie ik nu ook wel hier bij het Yamaha systeem. In het verleden heb ik ook wel eens iets van het Japanse merk in huis gehad, maar momenteel niet. Er staan nu vier luidsprekers in de woonkamer en dan ook nog vier in de open woonkeuken. Onlangs heb ik daar Spotify en Tune-in radio aan toe kunnen voegen. Dat werkt op zich goed, maar ik denk dat er meer mogelijk moet zijn. Bij de uitleg bij de Yamaha demonstratie bleek dat ook wel.

Ik vond het wel jammer dat er nog een delay tussen de verschillende luidsprekers zat, waardoor je een soort echo geluid kreeg. Maar dat had te maken met het feit dat we hier nog met een prototype van de nieuwe producten van Yamaha van doen hadden, zei de meneer van Yamaha. Dat is er zeker uit bij de “productie-modellen” gaf hij ook aan, zodat ik thuis niet met zo’n echo tussen woonkamer en keuken kom te zitten.” 

MERK

EDITORS' CHOICE