REVIEWDynavector

DV XX2 MKII

De DV XX2-MkII is voorzien van Dynavector`s `Magnetic Flux Damper` waarmee fluctuaties in het magnetisch systeem worden aangepakt, zodat het dynamisch gedrag intact blijft. Bij Dynavector wordt een nieuwe technologie eerst tot het uiterste ontwikkeld en in een topmodel geïmplementeerd.

Dynavector DV XX2 MkII

Vervolgens wordt die technologie toegepast in meer betaalbare modellen en dat is ook gebeurt bij de laatste versie van de XX-2 die zijn zeer rigide open behuizing, een krachtige AlNiCo-5 magneet en een speciale Fine Line naaldtip heeft georven van de Te Kaitora Rua. De spoelen zijn gewikkeld uit zeer fijn PC-OCC (Pure Copper Ohno Continuous Casting) koperdraad en ze hebben een lage eigen impedantie van 6 Ohm. Als generator leveren ze een maximale signaalspanning van 0,28 milliVolt per kanaal.

Aan het uiteinde van het 6 mm lange massief Boron cantilever bevindt zich een Pathfinder (7X30 micron) naaldtip. Het chassis van de DV XX2 MkII is vervaardigd uit zeer hard `7075` aluminium, voor een hoge rigiditeit en een snelle energie afvoer. De compliantie van 10 cu (compliance units) en een gewicht van 8,9 gram maken hem geschikt voor midden-zware toonarmen. Dynavector geeft een naalddruk-bereik op van 1,8 tot 2,2 gram.


EDITORS' CHOICE