ARTIKELSonos

Design, sound & simplicity

Het eerste aandachtspunt van de ontwikkelingsdriepoot zou je op basis van de foto’s alleen al af kunnen vinken; het nieuwe lid van de familie mag gezien worden, en dat is niet iets wat voor veel subwoofers opgaat. De stijlvolle, vierkante hoofdletter O doet het zelfs goed op je vensterbank, al is dat niet de meest voor de hand liggende locatie. Ook Sonos lijkt zich bewust van het feit dat de meeste subwoofers – modellen als bijvoorbeeld de PV1 van Bowers & Wilkins daargelaten – niet ontworpen zijn om prominent in het zicht te plaatsen, en brengt daar met deze markante uitvoering verandering in.

Je kunt ‘m dan ook neerzetten waar je wilt, de stekker in het stopcontact steken, de instructies van de controller opvolgen en je kunt aan de slag (simplicity). Twee tegenover elkaar geplaatste force-cancelling luidsprekers zorgen ervoor dat het geluid en de energie van de muziek luid en glashelder overkomen, zonder dat de behuizing meetrilt. “Het zorgt er bovendien voor dat de SUB ook liggend geplaatst kan worden.”

De SUB wordt draadloos verbonden met de andere componenten, waarbij het niet uitmaakt of-ie staat of ligt; je kunt ‘m dus overal plaatsen, zelfs onder de bank. Al zou je daar eerder een anders ontworpen sub willen verstoppen. De SUB werkt overigens alleen met spelers met ingebouwde versterker: de CONNECT:AMP, ZonePlayer 120, ZonePlayer 100, PLAY:5 en PLAY:3. De SUB werkt niet met CONNECT, ZP90 of ZP80.

Sonos PLAY:3

Voor de middelste en toch niet onbelangrijke factor, sound, is Sonos bij het begin begonnen. “Net als al onze andere producten heeft Sonos de nieuwe SUB tot in het kleinste detail zelf ontworpen”, schreef John MacFarlane, CEO van Sonos, in de introducerende tekst. “Dat betekent dat we alles weer in eigen huis ontwikkeld hebben, en vanaf de basis begonnen zijn,” vult Mark aan. Er is gekeken naar een toevoeging die het systeem als geheel naar een hoger segment kan halen.

EDITORS' CHOICE