REVIEW

Furni Acoustics 102/act

René van Es | 15 november 2002 |

Doen?

De Furni Acoustics set is te beluisteren en te koop bij de maker en bij geselecteerde dealers. Daar kunt u ook kiezen voor de uitvoering. Productie in kleine series maakt het mogelijk om de panelen te leveren in elke houtsoort of kleur. Zelfs in natuursteen kan e.e.a. worden gemaakt. De baskast is eveneens in elke uitvoering leverbaar en mag ingebouwd worden in bestaand meubilair. Dat laatste heeft het voordeel dat integratie met woongenot gemakkelijk realiseerbaar is, als nadeel dat het eindresultaat niet helemaal te voorspellen valt. De diverse subs die ik hoorde hebben elk een eigen signatuur, duidelijk hoorbaar is in het geheel. Furni levert de set altijd zelf af regelt e.e.a. in. De versterkers hebben de mogelijkheid om te tunen. De garantie periode is twee jaar op alles en 5 jaar op materiaal fouten. Reparatie vindt zoveel mogelijk plaats op locatie. Moet de set worden meegenomen dan wordt tijdelijk een andere set ter beschikking gesteld.

Furni Acoustics 102/actDe Furni Acoustics 102/act is mijns inziens geen set voor elke luisteraar. Al was het alleen maar vanwege de omvang van de panelen. Ten gevolge van de inrichting en de functie van mijn woning en mijn leefomstandigheden laat ik hem bij de maker. Dat neemt niet weg dat de Furni en veelbelovend systeem is dat menig muziekliefhebber het hart sneller zal doen kloppen. De prijs lijkt stevig, 9999 euro voor de complete set, maar daarvoor krijgt u dan wel een tweetal elektrostaten met eigen eindversterkers, een actieve subwoofer en een elektronisch scheidingsfilter. Plus levering en afregeling aan huis overal in Nederland. Blader eens wat prijslijsten door van elektronica en bedenk hoeveel geld u al kwijt bent aan een versterker die elektrostaten goed kan aansturen. Dan komt de prijs in een ander daglicht te staan. Wie zelf al een sub heeft, bespaart ongeveer 1700 euro op de setprijs.

Aan u de keus, Furni of iets anders. In ieder geval hebben Mark en Paul een muzikaal systeem ontworpen en gefabriceerd dat in staat is tot weergave van opgenomen geluid op hoog niveau. Dat Mark zelf een niet onverdienstelijk gitarist is en geregeld met een contrabassist speelt, maakt van hem een perfectionist in laagweergave. Paul realiseert praktische elektronische oplossingen en samen hebben ze een concept neergezet dat gezien en vooral gehoord mag worden. Hun beider ervaring met Solo Sound in het verleden staat borg voor de bouw van betrouwbare elektrostatische panelen. Wilt u bovendien nog iets zien en proeven van de sfeer van het werk van architect Dudok, dan is een bezoek aan Bussum niet te vermijden. Veel plezier.

Prijzen
FurniSystem 102/act   vanaf 9999, - euro
Minus een actieve subwoofer  vanaf 8300, - euro
FurniSystem 101 (passief en kleiner) vanaf 4000, - euro

Over de fabrikant
Furni Acoustics
1e Industriestraat 12
1401 VL Bussum
Telefoon 035 6934990
Internet www.furni.nl
E-mail furnifunction@wxs.nl

Gebruikte apparatuur

Pro-ject Perspective platenspeler
Supex SD900 Super element
Transrotor Phono amp
Teac VRDS-T1 CD loopwerk met Trichord Clock 2
Monarchy Audio DIP Mk 2 anti jitter box
M-Audio Superdac 2496 D/A converter
Heart/Marantz CD6000 cd speler
Musical Fidelity Elektra E50 tuner gecombineerd met MF X-10D
Clearaudio Balance voorversterker
Interlinks analoog: VdH The First Ultimate, VdH The Source HB, Linn Analogue, Gotham GAC-2, Siltech Mxt Professional Series New York
Interlinks digital: Apogee Wide-Eye
Interlinks digital optisch: Audioquest, Deltac
LS-kabels: n.v.t.
Accessoires: Kemp Elektroniks  Power Source netfilter, ferriet clamps, Standesign Saturn 5 audio meubels, Target VW1 wandbeugel, Kemp, Lapp en rubber netkabels, WBT en Sharkwire steker materiaal, separate audiogroep


EDITORS' CHOICE