REVIEWOyaide

Het vergrootglas

Jan de Jeu | 02 oktober 2008 | Fotografie Jan de Jeu | Oyaide

Voordat ik doorstoom naar het luistergedeelte wil ik de testkandidaten nader onder de loep nemen waarbij ik begin met de Tunami. De kabel wordt geproduceerd door Furukawa Electric en maakt gebruik van een ‘ultra pure single crystal copper’ ontwerp van professor Ohno. De drie geleiders zijn 5.5 mm2 doorsnede-oppervlak. (600 volt A/C, 30 amp) De kabel is drievoudig afgeschermd. Ik citeer de fabrikant. De eerste laag van polyolefine absorbeert de elektromagnetische storingen, de tweede laag is gemaakt van carbon en absorbeert de random beweging van elektronen die ontstaat door de fluctuerende stroom die opgeslagen is in de isolerende materialen en de derde laag is een koperfolie die beschermt tegen externe storingsbronnen.

De dealer heeft mij een male en een female stekker meegegeven teneinde mij de mogelijkheid te bieden om de zorgvuldige opbouw te bestuderen. Na deze stekkers te hebben open geschroefd ben ik eens te meer onder de indruk van de bouwkwaliteit. De aansluitpunten voor de aders zijn extreem zwaar uitgevoerd en de interne opbouw dwingt als geheel bewondering af. Het is bijna jammer dat deze onderdelen zich buiten het zicht van de luisteraar bevinden.

De set

Ik ga deze kabels en stekkers uitproberen in een set en een ruimte die ik erg goed ken. De ruimte is mijn grote, circa tien bij tien meter metende, piramidevormige luisterruimte met een nokhoogte van ongeveer vijf meter. Op een gemodificeerd Creaktiv rack staan meerdere componenten waaronder de gebruikte Unison Research P70 geïntegreerde push pull versterker en de als bron gehanteerde Esoteric SA-10 SACD speler. Beiden zijn bij aanvang van de test uitgerust met een nagelneutraal Essential Audio Tools netsnoer. Onderling zijn zij gebalanceerd verbonden met een zilver/goud interlink van de hand van John van Gent terwijl het signaal van de P70 naar de MC Systems M3 luidsprekers overgebracht wordt door de onvolprezen Type III luidsprekerkabel van JK Acoustics.
MERK

EDITORS' CHOICE