Na een paar jaar met dalende bezoekersaantallen lijkt de CES in Las Vegas weer helemaal up-to-speed te zijn: ruim 150.000 bezoekers - allemaal mensen die vakmatig met consumenten elektronica bezig zijn - werden er voorafgaand aan de show verwacht, en gezien de lange rijen en de drukte op de beursvloer zou dat wel eens kunnen kloppen.

Dat is niet uitsluitend te danken aan de zich voorzichtig herstellende Amerikaanse economie; voor het eerst werd ook de jaarlijkse fotobeurs PMA aan de CES gekoppeld.

De CES is verdeeld over meerdere locaties in de gokstad: in het Las Vegas Convention Center (LVCC) vind je de elektronicareuzen als Samsung, Sony, Panasonic, LG en Sharp, maar ook Intel, Microsoft, Dolby Laboratories, DTS en Canon, het LVH (voorheen het Las Vegas Hilton) staat vol met fabrikanten uit het Chinese Shenzen, en het Venetian aan de wereldberoemde Strip biedt ruimte aan fabrikanten van foto-apparatuur en aan de fabrikanten van gespecialiseerde audio-producten...de hifi-industrie dus. Daarnaast zijn er ook (hifi)merken die ervoor kiezen zelf een suite te boeken in een van de vele hotels die Vegas rijk is.

 

"/>
 

ARTIKEL

Audiofly, Eton, Lenco

Wandelend door de enorme hallen komen we nog een paar leuke kleine fabrikanten tegen zoals het Australische in-ear hoofdtelefoonmerk Audiofly. “Products available today are often about celebrity, extreme sports or minimalist design. With so much emphasis on style or endorsement, I felt the focus on the music was being lost,” zegt oprichter Dave Thompson. Als we luisteren naar de AF78 in-ear kunnen we niet anders concluderen dan dat Audiofly een verdraaid goed product aflevert. Helaas ‘nog’ niet in Nederland leverbaar.

Nog zo’n opvallend merk is Eton, een merk dat radio’s levert die voor de stroomvoorziening op zonne-energie of de ouderwetse zwengel vertrouwen.

Het assortiment is erg ruim en de producten leuk en speels vormgegeven. Met sommige modellen kun je zelfs je mobiel opladen.

Even verderop treffen we de stand van Lenco, eigendom van de Nederlandse STL Group. Het merk maakt draaitafels - ruim (!) 1 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd - mini-sets, luidsprekers en portable spelers. Op de stand treffen we het zeer speels vormgegeven iPD 4600 iPod Docking station.

Lenco

Ook op de stand van Harman International treffen we de nodige iPod Docking stations, waaronder de OnBeat Xtreme van 599 euro waarop je zelfs een iPad kunt plaatsen en de eenvoudige maar doeltreffende On Tour Micro die slechts 39 euro moet gaan kosten.

EDITORS' CHOICE