(Gesponsord artikel)



HI-VISITAVNUE

Afscheid

Bert Dekker | 06 november 2008

Maar goed, muziek luisteren is in deze ruimte slechts de helft van het plezier. Wilbert neemt de Philips Pronto ter hand en met 1 druk op de knop doven langzaam de lichten en de projector die onzichtbaar is weggewerkt springt aan. We draaien een aantal trailers, variërend van een liveconcert van The Eagles en Phil Collins tot wat scènes uit bekende films waarbij af en toe de kogels me levensecht om mijn oren lijken te vliegen. Beeld en geluid samen geven daadwerkelijk het gevoel dat je je in een bioscoop waant. Het samenspel tussen beeld en geluid is uiterst geslaagd, het doet me vergeten waar ik feitelijk ben. Ik waan mezelf niet eens meer in de bioscoop maar ben er daadwerkelijk bij! “En dat nog niet eens met HD kwaliteit…”, fluistert Wilbert die naast me zit en zie een glimlach om zijn mond. “Je ziet dat een prima DVD speler met een goede projector hier behoorlijke prestaties neerzet. Kun je nagaan wat voor beeldkwaliteit als we de projector een topkwaliteit beeldsignaal aanbieden. Niet iedereen heeft echter al de beschikking over een HD projector en Blu-ray. Beeld en geluid moeten topklasse zijn ook al bij de klassieke opslagformaten!” Wat mij betreft is dit dan ook een prima uitgangspunt, beeld en geluid zijn van hoge kwaliteit en onderstrepen wat mij betreft de woorden van Wilbert.

Tijd om afscheid te nemen. De tijd in de thuisbioscoop is omgevlogen. De stap over de drempel terug in de zaak is weer even wennen, ik zit nog midden in het bioscoop gevoel. Ik realiseer me, ondanks de drukte in de zaak, dat het nog steeds echt woensdag is. Het duurt nog even voordat het zaterdag is en komen weekend zit een bioscoopbezoek er sowieso niet in.

Ik praat nog wat na met Wilbert over de bijzondere ervaring van zonet. Hij laat duidelijk blijken dat hij trots is op zijn paradepaardje. Hij is immers betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit unieke concept. Wilbert: “Je hebt nu zelf ervaren de dat film- en muziekervaring in de thuisbioscoop een stuk intenser is dan in een reguliere home-cimena opstelling. Het unieke van dit concept is dat het in ieder huis kan worden geïntegreerd in welke ruimte dan ook. De modulaire thuisbioscoop pakketten zijn leverbaar in diverse stijlen en kleuren. Ook bijpassend zitmeubilair, in diverse kleuren en varierend van traditionele bioscoopstoelen tot luxe elektrisch verstelbare fauteuils zijn leverbaar. Degene die wilt weten hoe zijn huis kan worden voorzien van een echte bioscoop kan eens een bezoekje brengen op de website www.HomeCinemaModules.com. Je kunt op de website een programma downloaden die je in één oogopslag laat zien hoe de thuisbioscoop van jouw wensen zou kunnen gaan uitzien!”

Ik neem afscheid van Wilbert dank hem en zijn (enthousiaste) team voor de uiterst gastvrije ontvangst. Een bijzondere en boeiende middag is afgesloten. Voor het eerst in lange tijd heb ik het gevoel weer eens een primeur te hebben beleefd. Het nieuwe concept waar ik het bestaan nog niet eens van wist totdat ik er vandaag mee kennis maakte heeft wat mij betreft duidelijke bewezen dat het duidelijke meerwaarde biedt aan de audiovisuele ervaring thuis. We zullen hier zeker nog meer van zien en horen!

Meer informatie: www.HomeCinemaModules.com.

Audio TV Centrum: www.audiotvcentrum.nl


EDITORS' CHOICE