Geslaagd weekend


Leo Wubbolt | 22 februari 2012 | Fotografie Leo Wubbolt

Op de stand van AND Benelux was de Dali Epicon luidspreker in alle glorie te bewonderen. De speaker is net geïntroduceerd en daarvan is al uitgebreid verslag gedaan op HiFi.nl (en de eerste recensie volgt begin april!). De set stond in een grote zaal opgesteld; een aantal standhouders broederlijk naast elkaar; er kon om en om gedemonstreerd worden. Door de grootte van de zaal waren er nauwelijks akoestische beperkingen, waardoor alle door mij beluisterde sets ontspannen en open klonken. In het nieuwsbericht dat we over deze importeur schreven kon je al lezen hoeveel moois ze in Alkmaar meebrachten.

De Epicon was helaas niet aan de beurt, dus ik wacht mijn kans af om de speakers eens in een winkel aan te horen. NAD had daarnaast een aantal sets opgesteld in allerlei prijsklassen, van 1000 euro tot in het hogere prijzen segment, zodat er voor elk wat wils te genieten was.

Audiac pakte uit in een kleinere zaal met een set bestaande uit Wilson Audio Duette luidsprekers, een Arcam A 38 versterker en de nieuwe FMJ D33 DAC van hetzelfde merk. Deze DAC klonk verrassend neutraal (we moeten er binnenkort zeker eens mee aan de slag, red.). Het is daarnaast altijd leuk een superset met een buitensporige prijs te beluisteren en die kans bood Audiac met de toppers uit hun stal, een Wadia CD-transport en een Mark Levison voorversterker met twee gigantische mono-blokken. Daarnaast was ook de RoomPlayer van Simple Audio van de partij. 

Vivid ((c) Eric de Boer)

Dat Nordost in de nabijgelegen zaal de bekabeling behoorlijk aan het opwarmen was, nemen we maar op de koop toe. De heldere A-B vergelijkingen laten horen wat kabels met muziek kunnen doen.

Ben Hoedjes van Studio Alkmaar kan tevreden zijn. Hij kan terugkijken op twee goed bezochte dagen, waarin veel liefhebbers en nieuwsgierigen hun weg vonden naar het zonovergoten AZ-stadion. Noot van de redactie tot slot: op de Special Page van de Audio Show vind je alle aanwezige merken en partijen, en de producten die zij gedurende het weekend uitgestald hadden. We zullen de Special ook de komende dagen nog aanvullen met berichtgeving vanuit Alkmaar. 

Music Emotion was ook van de partij. Nog geen abonnee? Bekijk deze actie!

EDITORS' CHOICE