REVIEWB&W

Prijsklasse 2: van 1.500 tot 2.300 euro

Gastauteur | 27 september 2007 | B&W
Uitgebalanceerd
JVC LT-32X70SU

JVC LT-32X70SU 444
Puntenscore: 73/100
Prijs-kwaliteitverhouding: 75/100
www.jvc.nl -  1.499 euro 

koopgids 32 inch schermen

JVC bezorgde ons de LT-32X70SU. Achteraan lijkt het apparaat op het eerste zicht slechts over een paar aansluitingen te beschikken, maar schijn bedriegt. Achter een flinke klep zitten namelijk nog een heel pak aansluitingen verborgen. Erg onprettig is dat het scherm met een aangehechte stroomkabel uit de verpakking komt. Een fenomeen dat – naargelang de omstandigheden van de installatie – vaak bijzonder onpraktisch blijkt uit te pakken, zo leert de ervaring. Over onpraktisch gesproken: een HDMI-kabel met iet of wat aansluitplug – zoals onze Oehlbach HDMI-kabel – krijgen we maar met de grootste moeite in de daartoe bestemde aansluiting gewurmd. De geluidsweergave is vrij goed te noemen in vergelijking met de andere toestellen, al moet je er daarom nog steeds niet al te veel van verwachten. Het beeld van analoge tv-uitzendingen dat we op de JVC te zien krijgen oogt lang niet slecht. Vooral na enig gegrasduin in de menu’s krijgen we een natuurlijk, egaal en uitgebalanceerd plaatje. Wel ondervinden we daarbij dat het bedieningsgemak voor verbetering vatbaar is. Zowel de bedieningslogica in de menu’s als de afstandsbediening – en dan vooral die grote hoeveelheid petieterige knopjes met weinig verhelderende symbolen erbij – vinden we niet bijster geslaagd. De zwartweergave is voor een lcd-scherm behoorlijk goed te noemen.

Deze LT-32X70SU is zonder meer een degelijk tv-toestel, maar aan de andere kant is hij op geen enkel vlak een echte uitblinker. 


Neutraal kleurenpallet
Sony Bravia KDL-32V2500

Sony Bravia KDL-32V2500 4444
Puntenscore: 81/100
Prijs-kwaliteitverhouding: 77/100
www.sony.nl -  1.599 euro 

koopgids 32 inch schermen

Beste Koop FWDDeze ranke verschijning komt met een matzwarte schermrand en een zwart luidsprekerrooster onderaan. Eenvoudig en stijlvol. Het ontwerp van de afstandsbediening is prima: grote, duidelijke knoppen en een duidelijke, no-nonsens navigatiezone. Het geluid is niet best, maar het kan erger. Zoals gewoonlijk is er van enige basweergave geen sprake, maar hoog en mid zijn redelijk. Als het volume niet overdreven de hoogte ingejaagd wordt, that is. De Sony wordt standaard geleverd in de zogenaamde ‘Demo’-beeldmodus. Wat je je daarbij moet voorstellen is een vlammend kleurenpallet dat recht uit een psychedelisch interieur uit de jaren ’70 lijkt te komen, en alle mogelijke ‘beeldverbeteraars’ (ahum) voluit open.

Tijd om het menu in te duiken en één en ander bij te regelen dus. Dat is iets complexer dan gedacht, want eerst moet je kiezen of je de tv in analoge dan wel in digitale modus wil gebruiken. De digitale modus heeft overigens betrekking op de ingebouwde DVB-T-tuner.

Voor het overige zijn de menustructuur en het navigatiegebeuren duidelijk, helder en overzichtelijk uitgewerkt. Het beeld dat de Bravia produceert is uitstekend. Het neutrale kleurenpallet en het ontbreken van storende digitale bijverschijnselen en artefacten zijn daar debet aan. Nadelen zijn er ook, al willen we er meteen bij vertellen dat die niet echt zwaar doorwegen. Zo is de verlichting van het paneel niet helemaal gelijkmatig – dat is duidelijk te zien bij volledig zwarte beelden – en staat het contrast nog niet op het niveau van een plasmascherm.


Prima beeld, brak geluid
Hitachi 32LD9700C

Hitachi 32LD9700C 444
Puntenscore: 78/100
Prijs-kwaliteitverhouding: 68/100
www.hitachi.nl -  1.799 euro 

koopgids 32 inch schermen

Van Hitachi kregen we de 32LD9700C op bezoek: een groot, zwaar scherm dat bol staat van de features. De eerste feature die ons opvalt is de gemotoriseerde schermvoet. Daarmee kan je het scherm rond een verticale as laten roteren, wat handig is als je er niet recht voor zit. Bovendien beschikt de Hitachi ook over een DVB-T-tuner en over een Common Interface-kaartslot. De usb-aansluiting op de zijkant kan dan weer gebruikt worden om fototoestellen of een fotokaartlezer aan te sluiten, maar met usb-sticks of mp3’tjes moet je niet aankomen bij de Hitachi. De lay-out van de afstandsbediening zit goed in elkaar, maar je moet nauwkeurig richten wil het toestel je infraroodcommando’s begrijpen. Het beeld dat de Hitachi laat zien stemt tot tevredenheid, en al helemaal nadat we één en ander hebben aangepast in de menu’s. Als het scherm uit de doos komt staat de kleurenverzadiging namelijk veel te ver open, en is ook de scherpteregelaar een stuk te hoog ingesteld. De zwartweergave kan niet helemaal mee, maar los daarvan doet de beeldweergave van deze tv aan die van een plasmascherm denken. Maar zo goed als de beeldweergave is, zo slecht is de geluidskwaliteit. Het lijkt werkelijk helemaal nergens op.

Desondanks vinden we de Hitachi een dijk van een tv. Dat heeft hij te danken aan zijn prima beeldkwaliteit, zijn zinvolle features en zijn nog redelijke prijskaartje. Een knappe tv deze Hitachi, maar doe je oren een plezier en koppel het ding aan je geluidsinstallatie.
MERK

EDITORS' CHOICE