Artikelen met de tag Vinyl



Review: RCM Sensor 2 phono preamp

Gepubliceerd op 12 april 2017
Auteur: Ruud Jonker
rcm sensorDeze MM/MC phono-versterker valt in het middensegment en is een serieus product van een fabrikant die gespecialiseerd is in phono-versterkers. Eens kijken hoe hij presteert.
lees verder>>

Review: Knight Area - Heaven And Beyond (LP)

Gepubliceerd op 6 maart 2017
Auteur: Eric de Boer
reviewEen nieuwe plaat van het Boskoopse symfonische proggezelschap Knight Area is altijd iets om naar uit te kijken. Heaven And Beyond is de zesde echte langspeler van de band en vermengt de kracht van het vorige album met de roots van weleer. Zonder aan impact in te boeten, blijkt na meerdere luisterbeurten.
lees verder>>

Review: Carole King – The Living Room Tour (LP)

Gepubliceerd op 27 februari 2017
Auteur: Eric de Boer
carole kingCarole King is in haar flinke carrière verantwoordelijk geweest voor enkele honderden tracks. De vrouw met haar karakteristieke stemgeluid werd vooral in de jaren zeventig bekend dankzij enkele flinke hit-albums en verblijdde haar fans aan het begin van dit millennium met een intiem vormgegeven tour door de V.S. In 2005 verscheen daar een cd van, die nu voor het eerst ook op vinyl is uitgegeven.
lees verder>>

Review: Transrotor Max

Gepubliceerd op 12 februari 2017
Auteur: Eric de Boer
transEén van de bekende merken in vinylland is natuurlijk Transrotor, dat met een eigenzinnig en vooral herkenbaar uiterlijk ook mag stoelen op jarenlange ervaring. Nog niet zo lang geleden introduceerde het merk een nieuw instapmodel platenspeler: de Max.
lees verder>>

Review: Fruupp - Future Legends (LP)

Gepubliceerd op 6 februari 2017
Auteur: Eric de Boer
fruuppLiefhebbers van progressieve rock uit de tijd dat Peter Gabriel nog het gezicht van Genesis was, let op: het debuutalbum van Fruupp is opnieuw door Music on Vinyl geperst. De band, die voor niet-ingewijden nog steeds als vrij obscuur te boek zal staan, bracht hun eerste langspeler uit in 1973 en maakte nadien furore met hun folkloristische progressieve klanken.
lees verder>>

Review: Remton Audio Phono stage 8382

Gepubliceerd op 20 januari 2017
Auteur: Quintijn Bulterman
remtonHet komt niet vaak voor dat ik onder de indruk ben van audioapparatuur en zeker niet als ik de doos (of in dit geval de koffer) in handen krijg. Keurig aan de deur bezorgd. Een enorme flightcase. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen wel kriebels in mijn buik had. Een licht nerveus gevoel. Ik had namelijk geen idee wat mij te wachten stond.
lees verder>>

Review: Kronos Sparta

Gepubliceerd op 11 januari 2017
Auteur: Ruud Jonker
Kronos SparteDit is het eerste artikel in een reeks van ongeveer acht stuks, waarin de komende maanden aandacht zal zijn voor vinyl gerelateerde onderwerpen. Denk aan draaitafels, accessoires, phono-versterkers en cartridges. Het doet recht aan de enorme opleving van vinyl die al enkele jaren gaande is. In deze editie staat de Canadese Kronos Sparta draaitafel in de schijnwerpers.
lees verder>>

Greetje Kauffeld – On My Way To The 30th Analog Forum Anniversary (LP)

Gepubliceerd op 9 januari 2017
Auteur: Eric de Boer
greetje kauffeldTer ere van het 25-jarige jubileum van de analoge show in het Duitse Krefeld, werd een speciale LP uitgegeven door STS Digital. Bezoekers van die show - en later ook liefhebbers wereldwijd - konden en kunnen de LP met muziek van Greetje Kauffeld voor een interessante prijs aanschaffen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE