REVIEW

The Sunday Drivers - Tiny Telephones


Jan Luijsterburg | 04 oktober 2007

Pakkende popliedjes in een bekend stramien dat terugvoert op The Beatles, via de lange weg waar ook bandjes als Crowded House en ELO over reden. Lekkere weghapmuziek, knap in elkaar gestoken, opgenomen in een Californische studio door een bandje dat vooral Engels probeert te klinken. Dat het afkomstig is uit het Spaanse Toledo valt niet te horen.

The Sunday Drivers - Tiny TelephonesHoewel het als je geknepen zanglijnen volgt wel opvalt dat de intonatie niet die van een Engelse ‘native speaker’ is. Geen Nederlander, dat klinkt anders, hoewel het bandje best verwantschappen met de levendige Belgische muziekscene heeft. De teksten zijn van een bijna tenenkrommend simplisme, dat is ook wel een teken aan de wand. Slecht idee om ze ook nog af te drukken in het CD-boekje.

Niet alle liedjes zijn top, maar er zitten een paar erg aanstekelijke bij, zoals de fijne single Life Is. Daarbij zetten deze Zondagrijders wel een lekker relaxed sfeertje neer, waarin het aangenaam toeven is. Wat de CD als geheel een beetje mist is zoiets als noodzakelijkheid.

Er is al heel veel van dit soort muziek, originaliteit is bepaald niet het meest opvallende kenmerk. Soms zeurt het een beetje al te zoetig door, maar dan komt er gelukkig meestal snel weer een onweerstaanbaar melodielijntje langs waarbij je opveert. Dat is op zich wel een kwaliteit.


Aanvullende informatie:
10 tracks, speelduur 35:50
Label: Mushroom Pillow 
Distributie: Pias 
Website: www.thesundaydrivers.com

EDITORS' CHOICE