NIEUWSYamaha

Yamaha IFA 2013 – AV-receiver, Bluetooth speakers en soundbars


Redactie HiFi.nl | 04 september 2013 | Yamaha

Om de voornaamste 'nieuws-rush' op de IFA komend weekend voor te zijn, hebben we vandaag opnieuw een partij die haar belangrijkste introducties alvast met ons gedeeld heeft; Yamaha benut de vooraanstaande beurs voor consumentenelektronica in Berlijn voor Slim Line AV-receivers, compacte Bluetooth speakers en nieuwe modellen soundbars.

Laten we beginnen bij de AV-receivers: de RX-S600. De eerste Slim Line AV-Receiver van Yamaha 'past in ieder AV-rack, past ideaal in een moderne woninginrichting en bij andere Home Cinema-componenten'. Voorzien van diverse Yamaha-ontwikkelingen als de automatische inmeting YPAO, de klankveldverwerking Cinema DSP 3D, de SCENE-functie voor de snelle wisseling van de bedrijfsmodus en de bediening via smartphone/tablet-app.

De automatische inmeting voor luidsprekers YPAO moet het mogelijk maken de receiver gemakkelijk af te stellen. Yamaha's klankveldverwerking Cinema DSP 3D met 16 programma's 'perfectioneert muziek, films en games en zorgt desgewenst voor een intensievere surround-belevenis'. Via HDMI CEC kan de receiver bovendien samen met andere apparatuur via slechts één enkele afstandsbediening worden bediend.

Andere innovatieve technologieën van Yamaha aanwezig in het nieuwe model zijn Virtual Presence Speaker (3D-sound zonder Front Presence Speaker), Compressed Music Enhancer (klankverbetering voor gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3) en Silent Cinema (surround-sound via normale stereo-hoofdtelefoons).

Met MHL kunnen video en audio in HD-kwaliteit worden afgespeeld vanaf compatibele mobiele apparatuur. Op die manier is zelfs een excellente entertainment-beleving in hoge resolutie vanaf een smartphone mogelijk.Geïntegreerde netwerkfuncties
De RX-S600 wordt met omvangrijke netwerkfuncties het hart van de moderne woonkamer. Apple AirPlay maakt de draadloze muziekstreaming vanaf Mac, PC, iPod, iPhone en iPad via de iTunes-software mogelijk. Als alternatief is de draadloze weergave ook met Yamaha Music Play via het netwerk mogelijk. Dankzij DLNA-1.5-certificering is de AV-Receiver in een handomdraai verbonden met het netwerk en kan dan bijvoorbeeld muziek vanaf de computer of de NAS weergeven. vTuner maakt bovendien de ontvangst van duizenden webzenders via internetradio mogelijk.

De RX-S600 ondersteunt voor pakkend Home Cinema-entertainment alle bekende audioformaten zoals Dolby True HD en DTS-HD Master Audio. Bovendien speelt de AV-Receiver hoge-resolutie-formaten als FLAC en WAV tot en met 192 kHz / 24 Bit van USB-opslagmedia of van het netwerk af.

De gratis AV Controller App voor Apple iOS en Android zorgt voor een uiterst eenvoudige bediening van de Yamaha RX-S600. Met deze app kan de receiver, als alternatief voor de meegeleverde infrarood-afstandsbediening, comfortabel worden bediend via smartphone en tablet. 

RX-S600D: Modelvariant met DAB+-tuner voor digitale radio-ontvangst
In aanvulling op de RX-S600 biedt Yamaha ook het uitgebreidere model RX-S600D aan. Dit model beschikt bovendien over een geïntegreerde DAB+-tuner, waarmee digitale DAB-radio in optimale kwaliteit kan worden ontvangen.

Yamaha's slanke AV-Receivers RX-S600 en RX-S600D zijn vanaf het najaar 2013 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs inclusief btw bedraagt 549,00 euro voor de RX-S600 en 599,00 euro voor de RX-S600D. Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart en titanium.

MERK

EDITORS' CHOICE