NIEUWSYamaha

Yamaha YSP-1400 en YAS-152 soundbars


Redactie HiFi.nl | 04 september 2013 | Yamaha

De twee nieuwe Yamaha soundbars heten YSP-1400 en YAS-152 en willen een echt surround-sound uit slechts één lange luidsprekerbehuizing halen. De installatie is bovendien bijzonder eenvoudig: YSP-1400 en YAS-152 worden met slechts één kabel verbonden en zijn dus in een handomdraai aangesloten. Eenvoud en design spreken voor zich lijkt ons, over de weergave durven we (nog) niets te zeggen. 

YSP-1400
Yamaha presenteert met de YSP-1400 een nieuwe Digital Sound Projector. In de lange behuizing bevinden zich acht beam-luidsprekers, aangedreven door een digitale versterker van 76 Watt, bedoeld om de ervaring van 5.1 surround geluid te geven.

Via gerichte geluidsreflecties in de ruimte wordt een echte 5.1 surround-sound gegenereerd. Twee ingebouwde subwoofers met een doorsnee van 8,5 centimeter moeten bovendien voor een krachtige bas en pakkende effectgeluiden bij Hollywood-blockbusters gaan zorgen.

 

YAS-152
Evenals de YSP-1400 bestaat de YAS-152 ook uit slechts één enkele slanke behuizing, die door zijn extra brede afmetingen geschikt is voor grote televisies met een beelddiagonaal vanaf 55 inch. Binnenin bevinden zich twee drivers van 6,5 cm en twee subwoofers met een doorsnee van 8,5 cm die voor de bas mogen zorgen. Als Front Surround Systeem maakt Yamaha bij de YAS-152 gebruik van de Air Surround Extreme-technologie, die door de berekening van complexe algoritmes een realistische 7.1 surround-sound moet produceren. 

Yamaha's technologieën Clear Voice en UniVolume zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en voor een gelijkblijvend volume, bijvoorbeeld bij reclameonderbrekingen. Zo herkent UniVolume het hogere volume van reclameblokken en past het volume aan het geluid van de film aan.

Voor de Home Cinema-beleving zijn zowel YSP-1400 als YAS-152 compatibel met alle gangbare surround-formaten zoals Dolby Digital en DTS Digital Sound.

Beide soundbar-systemen kunnen met de gratis HT Controller App voor iOS en Android comfortabel via smartphone en tablet worden bediend. Bovendien is het via Bluetooth mogelijk om muziek draadloos op de Home Cinema-installatie af te spelen. Als de soundbars ondanks hun geringe hoogte de infrarood-sensor van de televisie zouden afschermen, leidt de geïntegreerde IR-Repeater het signaal van de afstandsbediening verder. 

Yamaha's nieuwe Digital Sound Projector YSP-1400 is vanaf najaar 2013 in de handel verkrijgbaar, de adviesverkoopprijs bedraagt 399,00 euro inclusief btw. Het Front Surround Systeem YAS-152 kost 329,00 euro inclusief btw en is eveneens dit najaar in de handel verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE