NIEUWSYamaha

Bluetooth speakers NX-100 en NX-B55


Redactie HiFi.nl | 04 september 2013 | Yamaha

Op IFA 2013 presenteert Yamaha ook twee nieuwe actieve luidsprekers: de NX-P100 en NX-B55, die via Bluetooth draadloze muziek in huis en voor onderweg in de beste kwaliteit mogelijk maken.

NX-P100
De NX-P100 Bluetooth-speaker is, je raadt het al, bedoeld om muziek draadloos vanaf smartphone en tablet af te spelen. NFC-compatibele apparatuur kan bovendien automatisch met de NX-P100 worden verbonden, waardoor omslachtige (wat heet) pairing niet meer nodig is. Ook zijn de kekke speakertjes voorzien van One-Touch Siri Activation en USB-DAC-functie. Dankzij eerstgenoemde wordt de iOS-assistente Siri met één druk op de knop geactiveerd. De spraakinvoer gaat via de ingebouwde microfoon en op die manier kan de NX-P100 ook als handfree-installatie worden gebruikt. De NX-P100 kan, via USB aangesloten op een vaste of mobiele computer, als USB-DAC worden gebruikt – en speelt de muziek af die op die apparatuur is opgeslagen. 

Bestand tegen spatwater
Dankzij een siliconen-coating en een metalen omlijsting is de NX-P100, in de woorden van Yamaha, bijzonder sterk en tevens goed bestand tegen spatwater. De compacte behuizing is naar keuze verkrijgbaar in zwart, wit of groen. Zonder stopcontact levert de NX-P100 dankzij de geïntegreerde accu tot zo'n 8 uur muziek. Voor onbezorgd muziekgenot onderweg kunnen de accu's van smartphones en tablets op de USB-poort van de NX-P100 worden opgeladen.

U zocht een speaker voor in de compleet smetvrije keuken...? Look no further ;)

NX-B55: De TV-soundbooster met Bluetooth
Met de Bluetooth TV-Soundbooster NX-B55 wil Yamaha moderne platte televisies het geluid weer terug geven dat past bij de ervaring van het grootbeeld. 'Krachtig, helder, levendig – en dat uit twee ultracompacte actieve luidsprekers'. Yamaha biedt zo de ideale oplossing voor iedereen die belang hecht aan een beter televisiegeluid.

Met de NX-B55 voorziet Yamaha ook de smartphone en de tablet thuis van een krachtig, plastisch geluid: Verbonden via Bluetooth streamen mobiele apparaten hun muziek naar het speakersysteem.

Yamaha's luidsprekersystemen NX-P100 en NX-B55 zijn vanaf het najaar 2013 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 199,00 euro inclusief btw voor de NX-P100 en 149,00 euro inclusief btw voor de NX-B55. 

MERK

EDITORS' CHOICE