NIEUWS

Oplossingen


Ulco Schuurmans | 10 december 2014

Aan wat voor soort oplossingen moet je bij Videobewerken.nl nu denken? Voor ons is van groot belang dat de klant gewoon voor een deskundig advies kan bellen, met een afspraak langs kan komen en de bestelling snel in huis heeft. Tijdens de afspraak blijkt vaak dat de klant toch net iets anders of meer uitgebreid nodig heeft dan hij of zij dacht.
Enkele voorbeelden. Je gaat een bruiloftsreportage met een videofilmende DSLR maken wat is er dan nodig? Een rig, goed licht (liefst instelbaar voor de kleurtemperatuur), een EVF en bijpassende microfoon. Willem en Maxima komen op hun kennismakingstoer op een groot plein. U staat daar met vier camera’s en wil deze over een afstand van 400 meter met glasvezel verbinden? Wij leveren de kabels en kastjes en zorgen dat het goed werkt De regisseur wil de opnamen draadloos op afstand in de gaten houden? Videobewerken heeft de zenders voor de camcorder en de comfortabel grote monitor met ontvanger.


Montage
Videobewerken is heel tevreden over Edius Pro en Neo voor de amateur. De pro-versie hoort gewoon in het rijtje Premiere Pro, Final Cut X en Vegas Pro thuis. Software die stabiel, snel en het goed kunnen verwerken van 2K, 4K en 3D hoog in het vaandel heeft staan. Er zijn Nederlandse boeken beschikbaar en u kunt momenteel voordelig overstappen vanuit een ander montagepakket. Edius draait onder Windows maar met behulp van BootCamp ook prima op een iMac.
Complete montagesystemen is en blijft een lastige aangelegenheid. Zelfbouw loont eigenlijk niet meer want de componenten zijn dikwijls te verschillend en veranderen te snel. Dan passen bijvoorbeeld een goede videokaart en het moederbord ineens niet meer bij elkaar.
Dat is niet het geval bij de complete HP-computersystemen Videobewerken maakt deze NLE-computersystemen kant-en-klaar, betrouwbaar en snel (RealTime) werkend. Belangrijke voordelen van HP zijn dat de modellen 18 maanden niet ingrijpend veranderen en de drie jaar on-site garantie.

Waar op te letten bij een rig?
Antwoord van videobewerken.nl:
• De manier van videofilmen. Documentairemakers zijn meer gebaat bij een schoudersteun-oplossing. Voor korte en snelle shots zijn de Gorilla-uitvoeringen beter geschikt.
• De uitbreidingsmogelijkheden en flexibiliteit van het systeem. Let er ook op dat u de camera met basisplaat snel kunt wisselen tussen rig en statief als dat nodig is.
• De ergonomie, kwaliteit en beschikbaarheid van reserveonderdelen. Kortom het totale ontwerp.
• Het gewicht van de camera die op de rig gaat. In balans? Ook met een zwaarder/groter objectief?
• Zitten de bevestigingsschroeven altijd goed vast en zijn zij ook snel weer lost te maken of te verstellen?

Blackmagic
Videobewerken voert vrijwel het gehele aanbod van Blackmagic. Zowel de camera’s als de vele converters, routers en mixers. De Pocket Cinema de Camera, 2.5 K Cinema Camera en de 4K Production Camera zitten aardig in de lift. Net als de bijbehorende accessoires van Zacuto. En met de converters en (draadloze) routers kunt u tal van omzettings- en transportprocedures voor video en audio aan. Verder timmert Blackmagic stevig aan de weg met de compatibiliteit voor montagesystemen (NLE). Onder andere bij Adobe Premiere Pro, Apple Final Cut X en Edius Pro. De snelle Thunderbolt-aansluitingen voor data-overdracht staan momenteel volop in de belangstelling.


Handige en verrassende accessoires van de Sint
Zo met de Sint in aantocht heeft Videobewerken nog wat suggesties voor originele en vooral nuttige cadeaus? Jazeker. Een camerarail tussen twee statieven van Shootools bijvoorbeeld. Loopt als een trein en u kunt de camera gemonteerd op een statiefkop vloeiend hen-en-weer bewegen. In de donkere dagen van december komen portable LED-videolampjes goed van pas. Videobewerken heeft een ruime keuze bij de merken Ikan, LEDGO van Datavision. Het betere videolicht is geheel instelbaar (via een display) voor kleurtemperatuur en intensiteit. Behalve de standaard LED-panelen zijn er ook ringlichten (voor macro of close interviews) verkrijgbaar. Er zijn ook weerbestendige modellen leverbaar.

Videobewerken
www.videobewerken.nl
tel: 0187-497097

EDITORS' CHOICE