BeoLab 5: innovatie B&O

Het systeem kort uitgelegd

De BeoLab 5 is een luidsprekersysteem, bestaande uit twee luidsprekers die een zeer bijzondere vormgeving hebben.

BeoLab 5

De luidsprekers zijn actief, wat betekent dat de eindversterkers ingebouwd zijn. Hiervoor is gebruik gemaakt van de gepatenteerde ICEpower versterkers die een hoog rendement paren aan een extreem laag opgenomen vermogen in standby. Het totale vermogen bedraagt 2500 watt per luidspreker.

BeoLab 5

Het Adaptive Bass Control systeem, gekoppeld aan de Acoustic Lens Technology, zorgt voor geluidsweergave die minder kritisch zou moeten zijn van de positie van de luidsprekers. De BeoLab 5 laat zich met een druk op de knop aanpassen aan de akoestische omgeving. De Adaptive Bass Control en het Moving Microphone System zorgen er tezamen voor dat de effecten van de laagweergave gemeten, geanalyseerd en gecompenseerd worden. Het Moving Microphone System betekent dat een lichte aanraking van het calibratiesymbool op de bovenkant van de luidspreker tot gevolg heeft dat er een microfoon uit de BeoLab 5 tevoorschijn komt. Tegelijkertijd begint de digitale processor van de luidspreker een serie lage frequenties uit te zenden. De microfoon registreert, achtereenvolgens vanuit twee verschillende posities, de door de wanden en het plafond van de kamer gereflecteerde geluiden. Na ongeveer twee minuten heeft de BeoLab 5 voldoende gegevens over de akoestiek van de betreffende ruimte verzameld en past zijn instellingen aan.

 BeoLab 5 BeoLab 5 

Door de (15 inch) woofer in de voet van de luidspreker te plaatsen en naar beneden te richten ontstaat de kegelvorm. De akoestische lenzen in het bovenste gedeelte van de luidspreker "zweven" aan een draad.

BeoLab 5

Het uiterlijk van de BeoLab 5 is zeer opvallend en zal in veel interieurs zonder probleem geintegreerd kunnen worden.

BeoLab 5

MERK

EDITORS' CHOICE