BeoLab 5: innovatie B&O

Eerste indruk

En hoe klinkt dit nu? Veelbelovend.

Het systeem zal een groot deel van de huidige B&O bezitters zeer zeker aanspreken en heeft een dusdanige geluidskwaliteit en gebruiksgemak dat de verkoopcijfers van alleen al de BeoLab 5 menig luidsprekerfabrikant zal doen water- en/of knarsetanden. De meeste, zo niet alle, B&O dealers zullen dit systeem vast en zeker opnemen in hun assortiment en de doorverkoop zal snel plaatsvinden.

De luistersessie maandag j.l. was kort, maar overtuigde behoorlijk. Het kort demonstreren van de werking van het Moving Microphone System deed bij een aantal van de in mantelpak geklede dames van verschillende Glossy magazines verbaasde uitdrukken en kreetjes ontlokken. Maar de hele luistersessie maakte ook een muzikale indruk. Dit systeem heeft potentie. 

BeoLab 5

Om een goed oordeel te geven is echter meer tijd nodig en de prijs van 7950 euro (per luidspreker) rechtvaardigt een meer uitgebreide beschouwing van de prestaties. In de prijsklasse is er veel concurrentie. (Niettemin, de BeoLab 5 bevat ingebouwd de versterking, dus dat drukt de prijs van het totale systeem fors.) We zijn daarnaast ook benieuwd naar de prestaties als de luidsprekers sec aangesloten worden op andere electronica. En tenslotte,  de garantie van B&O dat de BeoLab opgesteld kan worden waar u wil dient getoetst te worden. Daarom dat HiFi.nl de aanvraag voor een review al indiende. Natuurlijk volgt een uitgebreide bespreking van de technieken en de luisterervaringen op hifi.nl. Wij houden u op de hoogte!

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u ook naar de speciale BeoLab 5 website.

Enkele specificaties

Afmetingen en gewicht: 97 cm, Ø 49 cm / 61kg 
Maximale geluidsdruk: 108 dB (stereo, paar)
Totale versterking: 2500W 
Effectieve frequentiebereik: 20 - 20 000 kHz 
Digital Signal Processor: 32-bit floating point 180 MFLOPS, 512k byte Flash-ROM 
Aansluitingen: 2 x PowerLink, Phono (line), 2 x Digital SPDIF

MERK

EDITORS' CHOICE