REVIEWBluesound

Hoe is de weergave?

Welnu, het is geen high end. U blijft werken met een compromis van alles-in-één met relatief kleine drivers in een eenvoudig system. Prettig is het gegeven dat de weergave correct is in die zin, dat er geen bonkend laag uitkomt en/of sissend hoog. De kwaliteit is regelrecht vergelijkbaar met andere systemen in deze prijsklasse, zoals Tivoli, Ruark, Teac en wat er meer op de markt is, waarbij gesproken kan worden van kwaliteit. Verstaanbare stemmen, een piano met klankkast, een viool die teder kan klinken of jankend als de componist dat heeft gewenst. Pop, jazz, klassiek, voor alles geldt dat een bombastische weergave lastiger is dan wat meer rust in de muziek. Een groot orkest komt wellicht kracht tekort, een barok-ensemble is aangenaam.

Voor mij zal de Pulse nooit een hoogwaardig stereosysteem vervangen, maar in de studeerkamer, de keuken, de slaapkamer en puur voor het gemak van radio luisteren of achtergrondmuziek in de huiskamer is een Pulse van harte welkom. Het grote gemak zit in de App die zo mooi werkt en toegang geeft tot alle muziek die digitaal in huis is opgeslagen en/of, zoals het modewoord aangeeft, ergens in de Cloud staat. Het systeem is wat minder open dan Logitech ooit was met de Touch, waar de ene applicatie na de andere op geladen kon worden.

Bluesound kiest voor een stabiel systeem op basis van Linux software dat alles laat werken zoals in de folder is beloofd. Voor de liefhebber bestaat de mogelijkheid van integratie met NAD apparatuur, met de Vault, de Node en Powernode van Bluesound,om uit te bouwen naar een woningbreed weergavesysteem dat te bedienen is met uw tablet of telefoon. Op welke manieru ook instapt, de Pulse is altijd een welkome verschijning, die het op zichzelf kan redden of zich naad- en probleemloos laat integreren. Iets dat toch maar weinig door anderen volledig wordt waargemaakt. Gemak en volledigheid dienen de mens in de wereld van Bluesound.

HiFi.nl plus- en minpunten

+ Integratiemogelijkheden
+ Volwaardige weergave
+ Bijbehorende App

- Flinke afmetingen
- Internet-muziekdiensten door Bluesound in aanbod(nog) beperkt

Prijs:

Bluesound Pulse P300 – 699 euro

Importeur:

AND Benelux BV
info@andbenelux.com

Gebruikte apparatuur:

Digitaal:

  • NAD M50 netwerkspeler
  • NAD M52 muziekopslag
  • RipButler Essenza 1000 mediaserver
  • Synology DS412+ NAS

Luidsprekers:

  • Bluesound Pulse P300

Beeld:

  • Panasonic TX-P50V10 Plasmascherm
  • Humax iHDR-5200C ontvanger/recorder

Kabels:

  • Interlinks digitaal: Supra XLR
  • Interlinks digitaal optisch: Audioquest
  • Interlinks video: Inakustik Matrix S-1 HDMI

 

MERK

EDITORS' CHOICE