REVIEWAudioQuest

AudioQuest Test 'T Thuis – De bevindingen van ons lezerspanel


Menno Bonnema | 23 november 2013 | AudioQuest

AudioQuestion: zou je de nieuwste generatie kabels van het Amerikaanse AudioQuest niet eens een keer zelf willen uitproberen? Dat was de vraag die we in eerder dit najaar stelden. Tien deelnemers ontvingen vervolgens een koffer vol kabels, en een van hen hoeft 'm bovendien niet meer terug te sturen.

Vandaag presenteren we de bevindingen van ons lezerspanel, en volgende week volgt er een lezersbezoek bij de uiteindelijke winnaar. Van de tien deelnemers zijn er zeven in geslaagd uitgebreid met de spulletjes aan de slag te gaan alvorens we publiceren, dus van hen tekenen we nu de bevindingen op.

Lezerspanel met Kabelkoorts
Samen met AudioQuest hebben we tien pakketten met een gevarieerde samenstelling aan bekabeling uitgedeeld, zodat lezers die zich voor de Test 'T Thuis-actie hadden aangemeld, de kans kregen de kabels in hun eigen hifiset uit te proberen. Uit het ruime aantal aanmeldingen hebben we een selectie gemaakt, en de afgelopen periode hebben we hen vervolgens naar de ervaringen gevraagd. 

Het definitieve lezerspanel wordt gevormd door vijf hifi-liefhebbers uit Nederland, en twee uit Vlaanderen. Om zo volledig mogelijk te zijn, hebben we ze een pakket toegestuurd bestaande uit ethernet-, USB- en HDMI-kabels  Bovendien hanteerden we voor alle drie de categorieën verschillende prijsklassen, zodat het panel niet alleen kon testen hoe AudioQuest zich verhield tot de bestaande bekabeling, maar het ook binnen het merk een A/B (en zelfs C)-vergelijking kon uitvoeren.

De AudioQuest Test 'T Thuis-kit

  • 3 x USB: 1,5m Pearl (€29), 1,5m Forest (€39), 1,5m Carbon (€169)
  • 3 x HDMI: 2m Forest (€69), 2m Chocolate (€139), 2m Vodka (€379)
  • 3 x Netwerkkabel: 3m Pearl (€45), 3m Cinnamon (€119), 3m Vodka (€529)

MERK

EDITORS' CHOICE