17-06-2004 (artikel)

Boeken en accessoires

Wist u al dat High Fidelity Discs ook boeken en accessoires verkoopt. Zo vindt u in onze shop onder andere de boeken van Robert Harley ("The Definitive Guide to High End Audio" en "Home Theatre for Everyone") , TVA dempers en Masterbase. Klik hier voor meer informatie   lees verder »
16-01-2016 (artikel)

Lezersantwoorden: een platenspeler voor 4...

Eerder deze week deelden we een lezersvraag van een hifi-liefhebber op zoek naar een nieuwe platenspeler. Bij dezen de eerste antwoorden. lees verder »
18-05-2006 (artikel)

Best of Groove Note

De mooiste songs van het audiofiele label Groove Note zijn bij elkaar gebracht op deze zeer betaalbare (DSD!) SACD. 14 songs in Stereo en 7 Multichannel. Erg leuke SACD om kennis te maken met dit mooi... lees verder »

28-08-2008 (artikel)

Tip! LP-Hoezen strijken

Alweer een fijne weektip met een titel die bij aardig wat lezers voor een flink vraagteken boven het hoofd zal zorgen. Not to worry; het betreft een zowel nuttige gemakkelijk uit te voeren tip. Elke v... lees verder »
13-12-2007 (artikel)

Spelers Waterpas

In principe hebben alle loopwerk-bronnen baat bij een waterpas opstelling. Dat geldt dus niet alleen voor platenspelers maar ook voor CD, SACD en DVD spelers. Bij platenspelers zal met name de toona... lees verder »

CD Hal

  De CD-Hal is een van de beter gesorteerde CD-winkels gespecialiseerd in het Nederlandstalig lied. Elke zaterdag worden er nieuwe cd`s toegevoegd, ook worden er vaak oude cd`s met een meer nostalgische waarde aan de internetsite toegevoegd, zeg maar de liedjes van toen. Zie ook de website:... lees verder »

Mythen en Misverstand...

Gedurende de koude wintermaanden met lage luchtvochtigheid kan tijdens het tevoorschijn halen van een LP uit de hoes (veelal van PVC beschermhoes voorzien) de schijf statisch worden geladen. Wanneer het vinyl op de speler wordt gelegd om het eens fijn te aaien met een platenborstel blijkt het effect... lees verder »

HiFi.nl weektip: Knel...

Voor vinylisten is er vrijwel niets spannender dan het aanschaffen van een nieuwe, superieure groefspeurneus. Meestal zal men het inbouwen van het kleine juweel overlaten aan de expertieve dealer maar de meest ervaren groefmeesters zullen dat klusje zelf klaren, met hun arsenaal aan specialistisch g... lees verder »