17-06-2004 (artikel)

Boeken en accessoires

Wist u al dat High Fidelity Discs ook boeken en accessoires verkoopt. Zo vindt u in onze shop onder andere de boeken van Robert Harley ("The Definitive Guide to High End Audio" en "Home Theatre for Everyone") , TVA dempers en Masterbase. Klik hier voor meer informatie   lees verder »
26-05-2013 (artikel)

Hoe verbeter je het geluid van een televi...

Wie in het afgelopen decennium een nieuwe televisie heeft aangeschaft, is er al achtergekomen. Met het dunner worden van de TV door de technieken LCD, LED en Plasma is er weliswaar een verbeterd desig... lees verder »
09-10-2008 (artikel)

Tip! VTA aanpassen voor Rega RB armen

De Rega RB toonarmen zijn wereldwijd zeer populair (met name de RB 250), getuige de vele OEM-versies (Moth, Michell, etc.) die worden aangeboden. Zowel de oude uitvoeringen (met een bevestiging door m... lees verder »

03-01-2008 (artikel)

Netpolariteit bepalen

Eén van de belangrijkste en vaakst vergeten "tweaks" voor de verbetering van de weergave van een AV- of stereo-installatie is het controleren en correct toepassen van de netpolariteit. Dat kan ieder... lees verder »
06-02-2012 (artikel)

HiFi.nl weektip: Comfort Zone

Met akoestische aanpassingen, buizendempers, betere plateaumatten of lichtnetverbeteraars kan men de luisterervaring niet alleen beter maar ook aangenamer op het gehoor maken. De rug wordt door audiof... lees verder »

Draad-Bias instellen

Veel toonarmen zijn van de klassieke draad-met-gewicht dwarskrachtcompensatie (ook wel Bias genoemd) voorzien. Het Engelse S.M.E. was één van de eerste toonarmfabrikanten die dit systeem aan hun toonarmen toevoegde toen Stereo LP`s -en daarmee kleinere naaldtippen- in zwang kwamen. De klassieke S.M.... lees verder »

Mythen en Misverstand...

Vinyl is hot, in de VS met name in gebruikte vorm terwijl veel Europese audiofielen meer de neiging schijnen te hebben om naar nieuw zwart goud te grijpen. Het betreft dan vooral re-issues van fameuze albums, al dan niet uitgevoerd in 180 of zelfs 200 grams persingen. Daar zitten schitterende uitg... lees verder »

Tip! Coax vervangen

Televisie kijken en radio luisteren doen we vaak en veel. Het is daarom des te opvallender dat er over het algemeen zo weinig aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de gebruikte kabel. En dan gaat het niet over de interlinks, maar over de antennekabel of coax. In het overgrote deel van de hu... lees verder »