04-03-2016 (artikel)

HiFi.nl Tweedehands volledig vernieuwd

De Tweedehandsrubriek van HiFi.nl, al sinds de oprichting van het high-end AV-platform eind jaren 90 één van de beste bezochte onderdelen van de website, is volledig vernieuwd – en weer gratis voor alle particuliere gebruikers. Voor winkels zijn er bovendien betaalde pakketten voor verbeterde exposure en resultaten. lees verder »
13-03-2008 (artikel)

Buizenvoeten reinigen

Net als Cinchpluggen, lichtnetstekkers of banaanstekkers vormen de contactpinnen van buizen en de buizenvoeten waarin ze staan ook een elektrisch male/female contact. Ze zijn daarom even gevoelig of z... lees verder »
06-08-2009 (artikel)

Tip! Spec-takel

Meten is weten. Of toch niet helemaal? Technische specificaties en meetwaarden lijken met name in de wereld van de digitale electronica heiligmakend te zijn, terwijl dat bijvoorbeeld in het buizenuniv... lees verder »

03-07-2009 (artikel)

Tip! Spiegel aan de Wand

"Spiegel, spiegel aan de wand; waar zit die aansluiting, in het midden of aan de rand?" Dat kunnen audiofielen met een spiegelplaat achter hun A/V-meubel zeggen, zonder een toegevoegde scheldkannonade... lees verder »
22-11-2007 (artikel)

Mono functie

Naast multi-kanaalsweergave is er een - weliswaar lichte - terugkeer naar Mono weergave merkbaar in het analoge gedeelte van de audiowereld, getuige de vele audiofiele Mono LP-heruitgaven. Enkele fa... lees verder »

Tip! Optimalisering S...

Dat de akoestiek van een ruimte een zeer grote invloed heeft op de weergavekwaliteit van een bepaald muzieksysteem staat als een paal boven water. Niet algemeen bekend is het feit dat objecten met een behoorlijke massa ook hun invloed op de weergave -namelijk het Stereobeeld- hebben. Dat klinkt mi... lees verder »

HiFi.nl weektip: rech...

In weektip 15 werd reeds een Azimuth hulp omschreven, wat handig kan zijn voor het afregelen van een toonarm met een axiaal aanpasbare armkop. Maar wat te doen als een toonarm met vaste armkop de groefspeurneus enigszins slagzij laat maken (wat men kan vaststellen met de tool uit tip 15)? De meest v... lees verder »

Tip! Optimaal bronmat...

Behalve een correcte luidsprekeropstelling vormt het aanschaffen van nobel vinyl en polycarbonaat de ware basis van goede muziekweergave. Wanneer een commerciële CD in meerdere persingen leverbaar blijkt te zijn zal bijvoorbeeld een Amerikaanse of Japanse productie niet zelden voor een betere weerga... lees verder »