13-11-2008 (artikel)

Universele DAC

Digitale bronnen die niet volgens het CD/SACD/DVD schijfformat werken (zoals iPods en PC`s) zullen in toenemende mate deel uit gaan maken van audiofiele weergaveketens. Er zijn USB DAC`s verkrijgbaar die zich specifiek op PC-gebruik richten en er zijn `klassieke` DAC`s die enkel van elektrische S/PD... lees verder »
05-08-2014 (artikel)

De 3D-workflow in de praktijk

Het maken van 3D-films vormt een geheel nieuwe uitdaging. De productiestroom (workflow) van opname tot montage en weergave in de stereoscopische praktijk vergt andere kennis, vaardigheden en technieke... lees verder »
09-10-2004 (artikel)

Tip: MF Ultradisc CD-R

Eenieder die wel eens een beschadigde CD-R heeft gehad door krassen of  blootstelling aan overmatig licht of hitte weet dat CD-R’s verre van een perfect opslagmedium zijn. Het gebeurt dan ook maa... lees verder »

10-04-2008 (artikel)

TIP! Platencollectie opnieuw ordenen

Bij veel muziekiefhebbers is de platencollectie dusdanig groot dat men door de schijven de verzameling niet meer ziet, oftewel: het overzicht is kwijtgeraakt. Dat kan zo zijn omdat de collectie over... lees verder »
15-11-2007 (artikel)

Fouthoek instellen

Met een goede fouthoek-sjabloon kan optisch worden bepaald of een pick-up element correct in de armkop van een toonarm is uitgelijnd. Gezien dat van boven moet worden bekeken is het mogelijk dat een r... lees verder »

Platenspelervoeding

Platenspelers zijn opnieuw een `hot item` en er komen jaarlijks aardig wat nieuwe modellen op de markt, meestal in de lagere- of middenklasse. Het loopwerk van een platenspeler is mede afhankelijk van de juiste aansturing van zijn motor en met name de van Synchroon-motoren (AC) voorziende loopwerken... lees verder »

HiFi.nl weektip: Fata...

Binnen de audiowereld werken de meeste omzetters (transducers) volgens het elektro-magnetisch principe. Dat geldt voor conus/dome, ribbon en quasi-ribbon luidsprekers, maar ook voor het gros van de goefaftasters (elektrostatische aftast-elementen zijn ooit verkrijgbaar geweest en natuurljk zijn er d... lees verder »

Signaalverzwakker

Lijnbronnen zoals CD-spelers lijken steeds hogere uitgangsspanningen van hun fabrikanten mee te krijgen terwijl lijntrappen van (voor-) versterkers vaak tamelijk gevoelig zijn. Het resultaat? Een (te) hoge geluidsdruk bij een nauwelijks open staande volumeregelaar. Oversturing van de lijntrap is n... lees verder »