26-03-2009 (artikel)

Tip! Betere naalddrager gebruiken

Moving Coil (MC) aftasers zijn niet weg te denken uit de audiofiele vinylsferen maar het zijn de Moving Magnet (MM), Moving Iron (MI) en Moving Permalloy (MP) aftasters die door de meeste platofielen worden ingezet. MM, MI en MP elementen leveren een relatief hoge signaalspanning en ze hebben een la... lees verder »
13-09-2007 (artikel)

De schroeven aandraaien

De drive-units van luidsprekers hebben als hoofddoel het omzetten van het inkomend elektrisch signaal naar een akoestische vertolking daarvan. Tijdens die omzetting wordt er (met name door de laagfreq... lees verder »
28-02-2008 (artikel)

Contacten Reinigen

De contactoppervlakken van onze signaal-, data- en lichtnetkabels zullen op een gegeven moment worden vervuild en/of worden aangetast en dat leidt natuurlijk tot een verminderde weergavekwaliteit. Die... lees verder »

22-04-2013 (artikel)

Veelgestelde Vragen: LED, OLED, LCD of Pl...

In de HiFi.nl redactiemail ontvangen we regelmatig vraagstukken, die sterk op elkaar lijken. Onderwerpen die ongetwijfeld bij veel meer mensen spelen, en zich uitstekend lenen voor een rubriek Veelges... lees verder »
31-08-2014 (artikel)

Video Emotion: Video-editor LoiLoScope2 g...

Het monteren van video is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Zeker als de videomaker dat niet regelmatig doet. Dan gaat de hobbyist op zoek naar een gebruiksvriendelijk en snelwerkend montageprogram... lees verder »

Mythen en Misverstand...

Perfect sound forever... de originele claim voor de Compact Disc. Deze terecht omstreden claim valt feitelijk uiteen in twee delen; perfect en forever. Perfect is veel definitiever onderuit gehaald dan het tweede deel van de claim. Men nam destijds te gemakkelijk aan dat bepaalde tekortkomingen ni... lees verder »

Tips voor wie nieuwe ...

Wie in de markt is voor een nieuw setje speakers, heeft aardig wat keuzemogelijkheden. Groot, klein, actief, passief, bedraad, wireless; slechts een aantal van de afwegingen op je pad. Daarom vandaag een aantal tips en suggesties voor de aanschaf van een mooi paar luidsprekers. lees verder »

XRCD

XRCD is een ontwikkeling van JVC en is in staat om op een CD (die een 16 bits resolutie heeft) een 20 bits of, in het geval van XRCD2, zelfs een 24 bits signaal te zetten. Nu denkt u misschien dat dit (20 bits resolutie op een CD) al mogelijk was dmv de HDCD codering, maar daarvoor heb je een aparte... lees verder »